Hirdetés

Szánthó Miklós a videóban köszönetet mondott Tucker Carlsonnak, hogy „megpróbálja segíteni a magyar konzervatívokat, és a józan észt úgy általánosságban”.

Tucker Carlson a The New York Times-t és az NBC News-t konkrétan említve arról beszélt: Magyarországról hazudik az amerikai média. Szerinte ezt azért teszik, mert utálják Magyarországot, amiért keresztényként határozza meg magát.

A beszélgetésben arra is kitér: fontosnak tartja a jobboldal nemzetközi szerveződését, mert szerinte „meg kell törni a varázslatot”, azaz azt a tévhitet, hogy neoliberalizmusnak hatalmas választói támogatása van.

„A nyugatot irányító emberek aggodalmai teljesen elválnak a nyugaton élők – legyenek azok baloldaliak, jobboldaliak, vagy centralisták – aggodalmaitól” – fogalmazott, hozzátéve, hogy ezért fontos „felemelni a zászlót” és emlékeztetni az embereket arra, hogy az országot vezetők egy szűk kisebbéget alkotnak, véleményüket a lakosságnak csak egy elenyésző része osztja.

Tucker Carlson erre az orosz-ukrán háborút hozta példának, szerinte ugyanis az Egyesült Államok lakosságának többsége – republikánusok és demokraták egyaránt – nem támogatja az „Oroszország elleni háború meghosszabbítását Ukrajnában”, a vezetőknek mégis valahogyan megengedik, hogy úgy tegyenek, mintha a népakaratot képviselnék. Ez antidemokratikus – jelentette ki.

Korábban írtuk