Dimitrov utca, Kommunizmus híd, Kun Béla utca, Munkásőr lőtér, Szamuely Tibor utca, Vörös csillag utca, Vorosilov út – néhány gyomorforgató példa abból a közel ezer hazai közterület-elnevezésből, melyek még ma, 2019-ben is meggyalázzák a kommunista diktatúrák békeidőben legyilkolt mintegy százmillió áldozatának emlékét.

És nemcsak közterületekről, hanem intézményekről is szó van, a főváros legnagyobb könyvtárhálózata például még mindig a Tisza István ellen merényletet tervező bolsevik, Szabó Ervin nevét viseli.

A Magyar Patrióták Közössége az elmúlt években alapos, elszánt kutatómunkával országszerte felderítette és feltárta a gyilkosok, hazaárulók, a bolsevista diktatúrák jelképei, intézményei nevét viselő közterületeket, amelyek annak ellenére dicsőítik az emberellenes kommunizmust, hogy 2013. január 1. óta törvény tiltja, a XX. századi diktatúrákban bűnös személyekről bármit elnevezzenek.

A kommunista diktatúra áldozatainak emléknapján a Magyar Patrióták Közössége országos akciót indított a gyalázatos helyzet felszámolásáért. A civil szervezet az önkormányzatok – megfogalmazásuk szerint – mulasztásos törvénysértésével szemben a kormányhivatalok eljárását kezdeményezi, ennek érdekében Gulyás Gergelyt, a Miniszterelnökséget vezető minisztert, egyben az önkormányzatok feletti törvényességi felügyeletet ellátó fővárosi és megyei kormányhivatalok irányítóját megszólítva petícióval fordult Magyarország kormányához, mint írják, azért, hogy egyetlen magyar gyermek se nőjön fel olyan utcában vagy tanuljon olyan iskolában, amit árulókról, gyilkosokról neveztek el.

A Magyar Patrióták Közössége petíciója elektronikusan aláírható ide kattintva.