Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Hirdetés

A Samyang Group, Samyang Biopharm Magyarország Kft. gyáravató ünnepségén az államtitkár kiemelte, hogy a beruházás 55 új munkahelyet hoz létre.

Az államtitkár emlékeztetett, hogy több mint tíz évvel ezelőtt hirdette meg a kormány a keleti nyitás politikáját, amely megadta a szükséges többletet a magyar gazdaságnak. Hozzátette: ez is segítette Magyarország és Dél-Korea gazdasági kapcsolatainak gyors fejlődését az elmúlt évtizedben. A Magyar Nemzeti Bank adatai alapján Dél-Korea a negyedik legjelentősebb befektetői partnere az országnak.

Sztáray Péter kitért arra, hogy a Dél-Koreából érkező közvetlen tőkebefektetések állománya 2020-ban meghaladta a 6,8 milliárd dollárt, ami a teljes befektetési állomány 6,7 százaléka. Hozzátette, hogy a kormány számára mindig is fontos volt, hogy beruházóbarát környezetet tartson fent a gazdaságban és minél több céget hozzon Magyarországra.

Kim Jun, a Samyang Holdings Corporation elnöke arról beszélt, hogy a Biopharm divízió, amelynek gyárát most adják át, a Samyang cégcsoport legfontosabb üzletága, amely több, mint 45 ország 190 vállalatának 50 millió dollár értékben exportál terméket. Ezzel cégük világelső ebben a termékkategóriában.

Korábban írtuk

Hozzátette, hogy a jelenleg évi 100 ezer kilométernyi szintetikus orvosi fonalgyártó-kapacitással rendelkező gyárat szeretnék egy második fázisban bővíteni, ami a kapacitást a duplájára növeli majd.

Hong Kju Dok, a Koreai Köztársaság magyarországi nagykövete elmondta, hogy Magyarország megbízható befektetési partnere Dél-Koreának és a legjobb cégeket szeretnék ide hozni.

A dél-koreai holding története közel 100 évre tekint vissza. A Samyang világszerte jelen van az élelmiszeripar, a vegyipar, a csomagolóipar és a gyógyszeripar mellett számos más területen is. Magyarországon a Samyang EP Hungary már 2010 óta gyárt Jászberényben elektronikai termékekhez, autóalkatrészekhez, valamint irodaszerekhez felhasználható műanyagtermékeket.