🏗A mai napon a Miskolci Egyetemen letettük a Tudományos Adatelemző Módszertani Központ és Levéltári Nyílt Kutatási…

Posted by Varga Judit on Thursday, June 24, 2021
Hirdetés

Az eseményen Varga Judit igazságügyi miniszter, az egyetem alapítványának kuratóriumi elnöke azt mondta: hiszik, tudják, és bíznak abban, hogy az egyetem ezzel új pályára lép, ez a mostani kihívás hatalmas.

Az alapkőletétel egyben modellváltást is jelent, új pályára áll az egyetem – tette hozzá.

Úgy fogalmazott: a miskolci egy olyan egyetem, amely a fenntartható fejlődést biztosítja, fontos feladata az országhatárokon átívelő régió ipari és gazdasági lehetőségeinek előmozdítása is.

„Büszkék vagyunk arra, hogy az egyetem universitas jellegű” – hangoztatta.

Korábban írtuk

Közölte: ez a beruházás az egyetem polgárainak új jövőt biztosít, miközben a hagyományokat, örökségeket megtartja, megvalósul egy európai szintű tudásközpont, egy könyvtári, levéltári bázis.

A központ létrehozásával országosan is egyedülálló módon jön létre egy felsőfokú oktatási intézmény és egy közgyűjtemény intézményi szintű együttműködésének módszertani alapja, lehetővé válik az oktatás különböző tudományterületeinek és a nemzeti örökségnek mint oktatási és tudományos adatforrásnak az összekapcsolódása.

A beruházás egyik legfőbb célja a Magyar Nemzeti Levéltár Borsod-Abaúj-Zemplén megyei levéltárának és a Miskolci Egyetem Könyvtár, Levéltár, Múzeum számára közös infrastruktúra kialakítása.