„Kérdésére válaszolva tájékoztatjuk, hogy az Orosházi Rendőrkapitányság 2023. február 3-án szexuális visszaélés bűntett gyanúja miatt őrizetbe vett egy …, de korábban … dolgozó, és egy … lakhelyű, jelenleg … élő férfit. A nyomozás eddigi adatai szerint mindketten az utóbbi férfi 13 éves lánya sérelmére követtek el szexuális cselekményt. A rendőrkapitányság kezdeményezte mindkettőjük letartóztatását. A nyomozásról az eljárás érdekeire és a gyermekre tekintettel a rendőrség bővebb tájékoztatást nem ad” – írta a PestiSrácok megkeresésére reagálva a Békés Vármegyei RFK.

Hirdetés

Míg a vármegye főügyészsége azt közölte, hogy indítványukra a Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója 2023. február 5. és 6. napján mindkét férfi letartóztatását elrendelte 1 hónapi időtartamra.

(A települések nevét a megrontott gyermek védelmében a portál nem közölte.)

A Krúdy Általános Iskola botrányos ügyéből kifolyólag írt a PS egyik olvasója, megkérdezte, van-e arról tudomásuk az újságíróknak, hogy Békés vármegyében is lebukott egy pedofil tanár, akit őrizetbe is vettek a rendőrök.

Korábban írtuk

Az újságírók informátora meg is nevezte a települést, majd miután beszélt a PS munkatársaival, kiderült, komoly rálátása van az ügyre. Rokona gyermekei is ebbe az iskolába járnak.

Elmondta, hogy az áldozat egy 13 éves kislány, akit az édesanyja a volt párjánál hagyott, évek óta a nevelőapával élt a gyermek.

A férfi állítólag mentálisan zavart, komoly pszichés problémái vannak, és az is felmerült, hogy ő maga is abuzálhatta a gyermeket, majd nemrég pénzért adta át testi örömök kiélésére a pedofil hajlamú történelemtanárnak.

A PS egyik másik helyi forrása, aki, mint kiderült, személyesen ismeri az ominózus tanárt, további gyomorforgató részleteket árult el. Úgy tudja, a nevelőapa identitászavaros, extrém szexuális aberrációi vannak. Korábban egy idős nővel is élt együtt, aztán megismerkedett a volt párjával, aki már magával hozott egy gyermeket a kapcsolatba, majd amikor megromlott a viszonyuk, a nő a kislányt is hátrahagyva lépett le. A férfi évek óta nevelte a gyermeket úgy, hogy az egész falut megbotránkoztató, nyíltan vállalt szexuális devianciáktól szenved. Például gyakori szokása volt, hogy női ruhában járkált a faluban.

Azt senki sem tudta megmondani, hogy miként derülhetett fény a történelemtanár pedofil hajlamára, vagyis honnan tudhatta a nevelőapa, hogy ha felkínálja a tanárnak a gyermeket, az kapva kap a lehetőségen, és nem pedig azonnal feljelenti. Az előbbi történhetett.

A helyiek úgy tudják, n. Pénzt is adott a gyermekkel való együttlétért.

Először csak a tanárt vitték el a rendőrök, később vették őrizetbe a nevelőapát is – mondta forrásuk. Ő úgy tudja, a tanár a kihallgatása során számolt be arról, hogy a nevelőapa kínálta fel neki a kislányt, a 13 éves kiskamasz gyermek pedig beleegyező magatartást mutatott, sőt azt mondta, nem új számára a kérés. Ezen a ponton merült fel, hogy a nevelőapa is érintett lehet az abúzusban.

Ezt a verziót alátámasztani látszik, hogy két férfit tartóztattak le, akik a rendőrség megalapozott gyanúja szerint kiskorú sérelmére követtek el szexuális bűncselekményt. A portál informátora azt mondta, régről ismeri a letartóztatott pedagógust, az utóbbi években egyre zűrösebb életet élt, és felesége is elhagyta. A PS forrása szerint már korábbi iskolából is, ahol tanított, a gyermekek védelmében kezdeményezték az eltávolítását, arról ugyanakkor nincs tudomásuk, hogy új munkahelyén tudtak volna a kétes előéletéről.

„Fiatalkorában csendes, szolid, nagyon okos ember volt, de zárkózott, és mindig volt benne valami furcsa. Ez, ami történt, azonban teljesen letaglózott. Soha nem néztem volna ki belőle„ – mondta a PS forrása.