Fotó: Demokrata/Vogt Gergely
Hirdetés

Rétvári Bence a közleményében azt írta, hogy a kormány az eszközök biztosítása mellett „elképesztően sok digitális oktatási tartalmat” is fejlesztett a Nemzeti Köznevelési Portálon (NKP), másnéven Okosportálon.

Az állami tankönyvek mindkét sorozata elérhető okostankönyv formában, így több mint 200 okostankönyvhöz férnek hozzá ingyenesen a diákok, a tanárok munkáját pedig speciálisan a számukra fejlesztett tartalmak, kézikönyvek segítik – tudatta.

Hozzátette: a tanulást több ezer interaktív feladat és digitális tartalom támogatja.

Ezek között újdonság például az interaktív periódusos rendszer, az új történelmi animációk, a fizika és kémia tantárgyhoz kapcsolódó kísérletek bemutatásához készült videósorozat, az okostérkép vagy a földrajz tananyaghoz készült „Magyarország nagytájai” videoklip-sorozat – részletezte az államtitkár, megjegyezve: összességében már több mint 200 ezer digitális tartalom és 46 ezer feladat található meg az NKP-n.

Korábban írtuk

Rétvári Bence kitért arra is, hogy „az NKP oldalán az elmúlt három évben 193 millió oldalletöltés történt, közel 6 ezer tanulócsoportban 24 ezer feladat került kiosztásra, feladatonként átlagosan 16-22 diák számára”. A portál népszerűségét az is jól mutatja, hogy idén januárban már 2,4 milliós volt a látogatottsága – fűzte hozzá.

Az államtitkár szerint a digitális oktatási tartalmak újabb motivációt adhatnak a tanuláshoz, újfajta élményt nyújtanak a diákoknak.

„Ma már nagy a verseny a diákok figyelméért, ezért fontos lépést tartani a digitális iskolai tartalmak terén is” – mutatott rá Rétvári Bence, hozzátéve: a kormány célja, hogy a magyar diákok készségszinten, a legkorszerűbb eszközökön használják a legkorszerűbb digitális oktatási anyagokat.

Fotó: shutterstock.com