Fotó: police.hu
Hirdetés

Az ORFK a rendőrség honlapján közölte: a magyar rendőrség elkötelezett abban, hogy megakadályozza az illegális migránsok bejutását Magyarországra, illetve az Európai Unió területére. Ennek érdekében ajánlottak fel támogatást a nyugat-balkáni országoknak. A tájékoztatás szerint a magyar rendőrök fő feladatként járőrszolgálatot látnak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, illetve közreműködnek az embercsempészek, valamint az illegális migránsok előállításában.

A 29 fős észak-macedón kontingensben szolgálatot teljesítő magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a fogadó ország rendvédelmi szervének irányítása, felügyelete mellett gyakorolják – jelezték.

A magyar rendőrök nemcsak a határ közvetlen közelében szolgálnak majd, hanem a mélységi területeken haladó utakon is. A kontingens terepjárókkal, kézi éjjellátó készülékekkel, kézi hőkamerákkal, valamint mobil hőkamerával támogatja az érintett határszakasz védelmét – tették hozzá.

Korábban írtuk