A múlt héten kirobbant újbudai pedofilügy miatt levelet írtak a Gazdagréti Szivárvány Óvodába járó gyermekek szülei a DK-s polgármesternek és a XI. kerület baloldali többségű képviselő-testületének. A levélben – amely a Magyar Nemzet szerkesztőségének birtokába jutott – a szülők bevezetésképpen rögzítik az eddig tudható információkat. Így például azt, hogy a rendőrség február 29-én nyomozást rendelt el az óvodában, mégpedig amiatt, mert egy feljelentés szerint egy 2018 óta ott dolgozó pedagógiai asszisztenssel kapcsolatban felmerült a szexuális kényszerítés alapos gyanúja. Megemlítette az írás azt a sajtóban megjelent információt is, hogy a polgármester belső vizsgálatot rendelt el.

Hirdetés

„Szülőként megdöbbenve, elkeseredve és megfelelő információk hiányában állunk az események előtt. Nem tudjuk elhinni, hogy a gyanúsított hatéves működése alatt ne lettek volna figyelmeztető jelek és jelzések, amiről a fenntartó szervet, a polgármester urat és a szülőket nem értesítették” – áll a szülők levelében, amely ezután több intézkedés elrendelésére kéri a kerület DK-s vezetőjét.

Ezt kérik a szülők

Ezek közül az első, hogy azonnal függesszék fel az óvodaigazgatót és helyettesét, egyúttal tiltsák meg munkahelyi bejárásukat. A szülők szerint ugyanis másképp nem garantálható, hogy senki ne biztassa vagy kényszerítse az óvónőket, a dadusokat és a kisegítőket a tények eltussolására. A szülők emellett a belső vizsgálatot nem tartják alkalmasnak arra, hogy tisztázza az eseményeket.

„Ha az az óvodavezetés, akik tevékenysége alatt – feltételezhetően – évek óta történtek zaklatások és akik nem lehetnek érdekeltek abban, hogy a – feltételezhetően – hosszabb ideje folyó zaklatások időtartama és formája meghatározásra kerüljön, a helyén marad, akkor nem várható el őszinte vallomás a beosztottaktól. A beosztott óvodapedagógusok őszinte együttműködése nélkül nem számíthatunk a helyzet tisztázására” – áll a levélben.

Korábban írtuk

Ezek mellett kérik az érintett gyermekek szakszerű pszichológiai vizsgálatát annak kiderítésére, hogy a kicsik mióta és milyen inzultusnak voltak kitéve. A szülők elvárják, hogy a zaklatásnak kitett gyermekeket megfelelő speciális ismeretekkel és gyakorlattal rendelkező gyermekpszichológus szakemberek vegyék gondozásba.

„Tudomásunk van arról – folytatódik a levél –, hogy a gyanúba keveredett pedagógus-asszisztens közeli családtagja a XI. kerületi önkormányzat vezető beosztású munkatársa, aki – többek között – épp az óvodai területtel foglalkozik.” A szülők elvárják a tiszta vizsgálat lefolytatása érdekében a családtag haladéktalan, átmeneti felfüggesztését is.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el a Magyar Nemzet oldalán.