„Személyesen semmilyen kapcsolatban nem voltam az érintett képviselőkkel és szakértőikkel” – minderről még 2022. december 12-én beszélt Ujhelyi István a Mandinernek a példátlan baloldali korrupciós botrány kitörését követően.

Hirdetés

A tények azonban alaposan cáfolják Ujhelyi decemberi állításait, legalábbis az Origo birtokába került képek tanulsága szerint. Ujhelyit még 2017 októberében választották meg a 40 éven aluli EP-képviselők alelnöknek, ugyanakkor Eva Kailit elnöknek választották. Közös fotó is készült megválasztásuk után:

Ujhelyi az Európai Parlamenten belül máshol is együttműködött a több mint 1,5 millió euró készpénzzel lebukott Kailival. Közösen szerveztek konferenciát Brüsszelben a médiaszabadságról, ahová főként Soros-szervezeteket (Riporterek határok nélkül) és magyar baloldali médiumokat (az akkor megszűnő Népszabadság) is hívtak meg.

Forrás: Origo

Tehát Ujhelyi azon 2022. decemberi állítása, hogy semmilyen kapcsolatban nem volt a súlyos korrupciós botrányba keveredő Kailival, egyszerűen hazugság volt.

A további részletekről IDE KATTINTVA az Origón olvashatnak.

Korábban írtuk