Ujhelyi István szerint Szent István királyunk Soros-ügynöknek tekinthető.

Fotó: MTI, archív, szerk.

Fotó: MTI, archív, szerk. 

A szoci EP-képviselő szokásos vasárnapi fröcsögésében ez alkalommal államalapító királyunkat vette szitkokat szóró szájára. Mai közleményének címe: „A Fidesz beteg logikája alapján Szent István királyunk is Soros-ügynök”.

Gusztustalan bejegyzésében Ujhelyi úgy okoskodik, hogy bár „kedélyes viccet” szeretett volna „csinálni” a Magyar Időkből és „egy virtigli Soros-ügynökből”, azaz István királyból, ezt az ötletet végül elvetette, mert „történelmi nagyjaink emlékével nem illik olcsó tréfát űzni”. És miközben álszent szavait lejegyezte, szemlátomást nem szakadt rá a plafon. 

Ujhelyi aztán visszatér a balliberális oldal által évek óta előcitált Szent Istváni intelemhez, miszerint „az egy nyelvű és egy szokású ország gyenge és esendő.” Arról, mennyire abszurd és torz ez a kiragadott idézgetés, többször írtunk. (Szalay Károly publicisztikáját IDE, Ágoston Balázs cikkét IDE kattintva olvashatják.)  

»Mert az egy nyelvű és egy szokású ország gyenge és esendő« – írja államalapító királyunk. Szent István megparancsolta tehát fiának, hogy a »jövevényeket« jóakaratúan gyámolítani kell és becsben tartani. Közel ezer évvel később, Magyarország aktuális vezetője »magyar Magyarországról« és »etnikai homogenitásról« beszél.

– állítja beteg párhuzamba az eltorzított intelmet a migránssimogatással, a magyar miniszterelnök kiragadott szavaival. Ujhelyi végül a keresztény értékekről értekezik, és szokásához híven Orbán Viktor miniszterelnököt mocskolja:

Orbán keresztény értékekről beszél, de ennek nevében csak gyűlöletet árul. Nemzetről beszél, de elvitatja az őt kritizálók magyarságát. Európáról beszél, de csak putyini hang jön a szájából. Egységről és együttműködésről beszél, de megbélyegez és kirekeszt minden tőle másképp gondolkodót. Így lenne a Fidesz beteg logikája alapján Szent István királyunk is egy bűnös Soros-ügynök, aki a »jövevények gyámolítását« hirdeti és ezért – a legutóbb áterőszakolt törvények értelmében – akár az igazságszolgáltatás elé is állítható lenne. A párhuzam abszurdnak tűnhet, de semmivel nem abszurdabb, mint a mostani rendszer maga.