Ha Orbán Viktor miniszterelnök mond valamit, mi pedig mindig annak a mínusz egyszeresével reagálunk, akkor Orbán Viktor könnyen ki tudja számolni, hogy mit fogunk reagálni, ami rossz ellenzéki politikát jelent – fejtette ki Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője az ECHO TV Napi aktuális című műsorában azzal kapcsolatban, hogy politikus az Azonnali.hu oldalon megjelent írásában bírálta az eddigi ellenzéki politikát, amiért a baloldalról és a liberális értelmiség egy részétől súlyos kritikákat is kapott. 

Fotó: Echo TV

Fotó: Echo TV

Ungár Péter szerint tartalmilag meg kell újítani az ellenzéki politizálást, ugyanis szavai szerint a harmadik kétharmad után az ellenzéki kollégákban felmerülhet az a probléma, hogy az ellenzéki pártok mondanivalójával is baj lehetett. 

Szabó Anett műsorvezető azon kérdésére, hogy az Ungár által vitaindítónak nevezett írás a magánvéleménye, vagy pedig a párttársak véleménye-e, a politikus kifejtette, az LMP-ben sokan egyetértettek vele, akadtak olyanok, akik pedig csak részben osztották az általa megfogalmazott álláspontot. 

Ungár Péter szerint végre nem arról kellene beszélni, hogy ki-kivel, ki-kivel ne fogjon össze, hanem az ellenzéknek végre tartalmi dolgokról kellene egyeztetnie, mert szerinte az hozzájárulhat majd ahhoz, hogy kormányváltás legyen Magyarországon. 

A legnagyobb vihart az kavarta, hogy Ungár Péter kijelentette, nem szégyen adott esetben egyetérteni Orbán Viktorral a migráció ügyében, ezen felül a politikus tulajdonképpen programot hirdetett. Arra a felvetésre, hogy volt-e értelme a cikknek, vagy lesz-e valós visszhangja, az ellenzéki képviselő közölte, nagyon sok olyan ember van az LMP-ben és a többi pártban is, akik a hazáért dolgoznak. Ungár állítja, Magyarország nemzeti érdekét egy kormányváltás szolgálja, aki pedig egy ilyen írásra „fideszbérencezik”, az nem vitát szeretne, hanem a saját pozícióját szeretné megőrizni. 

A teljes beszélgetés:

Echo TV