Hirdetés

A tárca mindenféle engedély és egyeztetés nélkül épített be kerületi közterületet a kiemelt beruházás leple alatt – állította V. Naszályi Márta polgármester a Népszavának.

Varga Mihály pénzügyminiszter közösségi oldalán cáfolta a vádakat. Mint írta: álhír, hogy a Pénzügyminisztérium engedély nélkül épített be egy 400 négyzetméteres területet, ezzel szemben tény, hogy a beruházás során minden a szükséges engedélyek birtokában és a vonatkozó jogszabályok betartásával történik.

Nem felel meg a valóságnak az sem, hogy egyeztetés nélkül történt a beépítés, miközben jegyzőkönyvekkel alátámasztható tény, hogy az I. Kerületi Önkormányzat az építési folyamat valamennyi lényeges, közterületet érintő részéről időben és folyamatosan értesült.

A tárcavezető sajnálatát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az I. kerület baloldali vezetésének botrányairól a műemléki rekonstrukció körüli hangulatkeltéssel igyekeznek elterelni a figyelmet.

Korábban írtuk

A rekonstrukcióval a budai Vár egyik meghatározó épülete menekült meg a pusztulástól, visszakapja méltó, eredeti állapotát, méretét és funkcióját – emelte ki. A helyreállítással több mint 10 ezer négyzetméteren újul meg az épület és annak környezete.

(forrás)