Hirdetés

Vadai Ágnes (DK) azt mondta: ma nincsen fontosabb nemzeti valuta a biztonságnál, de Magyarországon „Orbán miatt nincs biztonság”.

Az ellenzéki politikus szerint a kormány megtizedelte a honvédséget, az alacsonyan tartott fizetésekkel létszámhiányt okoztak a rendőrségnél – tette hozzá.

Emellett „kicsinálták a titkosszolgálatokat”, kiengedtek a magyar börtönökből csaknem 1700 embercsempészt, továbbá a letelepedési kötvényekkel sokakat engedtek be az országba – sorolta Vadai Ágnes. Azt is sérelmezte, hogy sem Ausztriába, sem Szlovákiába, sem Szlovéniába nem lehet határellenőrzés nélkül bejutni.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszában kiemelte: a baloldal kormányzása alatt lenullázták a honvédséget. Ezzel szemben az elmúlt években megindult a honvédség legnagyobb fejlesztési programja, és a regisztrált bűncselekmények száma is a felére csökkent.

Korábban írtuk

Hangsúlyozta: nincs a migrációs politikának egyetlen vonatkozás sem, ahol a baloldal ne gyengítené az ország védelmi képességét.