Hirdetés

Vadai Ágnes (DK) azt mondta: az Orbán-kormány a rendszerváltás utáni Magyarország legbrutálisabb megszorításait fogja bevezetni. Rezsiemelés, a kata eltörlése, áthárított különadók és munkahely-megszüntetés – sorolta, majd úgy fogalmazott: „ez a kormány a megszorítások, az adóemelések, a rezsiemelés és a tömeges munkahely-megszüntetés kormánya”.

Arról is beszélt: már jóval a háború előtt meglódult az „Orbán infláció” és közölte: a Fidesz morális válsága mára az ország gazdasági válságává nőtte ki magát.

Válaszában Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára rávilágított: azért vagyunk rendkívüli helyzetben, mert háború zajlik és negyven éve nem látott infláció sújtja Európát. A gáz ára meghatszorozódott, az áramé ötszörösére nőtt – mondta.

Az ellenzék hozzáállását képmutatónak és hiteltelennek nevezte, majd emlékeztetett: a rezsicsökkentés bevezetésekor a baloldal hülyeségnek nevezte az intézkedést. A kormány szeretné védeni a családokat, és a lehető legnagyobb mértékben fenntartani a rezsicsökkentést, azonban ha a baloldalon múlna, nem lenne árkorlátozás Magyarországon – tette hozzá.

Korábban írtuk