A vádirat szerint a férfi 2022. szeptember 16-án este egy használaton kívüli nyaralóban, ahová a tulajdonos tudta nélkül költözött be, kábítószert – ecstasy tablettát, valamint marihuánát – fogyasztott, majd ezt követően céltalanul sétált a környéken. Eközben figyelt fel az általa nem ismert sértettre, aki munkából hazafelé tartva, egyedül gyalogolt a közeli villamosmegálló felé. A férfi a nő után indult és egészen a megállóig követte őt.

Hirdetés

Miután a nő a megállóban leült egy padra, a vádlott odalépett hozzá, majd elővett egy kést és többször megszúrta a nőt a nyakán és a felsőtestén.

A nő hangosan kiabált, a kezét felemelve védekezett, próbálta ellökni magától a támadóját, de közben elesett. A vádlott ekkor sem hagyott fel a támadással, a földön fekvő sértettet még többször megszúrta. A nő továbbra is igyekezett kitérni a támadás elől, míg végül a kitartó védekezés hatására a vádlott felhagyott a támadással és elfutott – írták a közleményben.

Korábban írtuk

„A sértett a bántalmazás következtében számos könnyebb, szúrt, illetve vágott sérülést szenvedett, de a támadás módjára, eszközére, körülményeire tekintettel, a közvetlen életveszélyt okozó sérülés kialakulásának reális esélye is fennállt” – ismertette a főügyészség.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő késelőt életveszélyt okozó testi sértés kísérletével vádolja – derült ki a közleményből.