Hirdetés

A Külügyminisztérium a nap folyamán megerősítette a Heteknek, valóban túszul ejtett két magyar állampolgárt a Hamász palesztin terrorszervezet: a nyolcéves Ellát és a 15 éves Dafnát.

Kulifai Máté a Hír Tv adásában elmondta: az édesanya beszámolt neki a tragikus napról. Először egy riasztás érkezett a telefonra arról, hogy Izraelt rakétatámadás érte. A lányai éppen a volt férjénél voltak, ő pedig felhívta a férfit, hogy megtudja, jól vannak-e a lányok. akkor még azt az információt kapta, hogy minden rendben van, de később a nővére telefonált és azt mondta, nagyon nagy a baj, és már arról érkeztek információk, hogy a kislányokat Gázában fotózták le; átöltöztetve, egy matracon zokogva és sérülten feküdtek, azaz a Hamász dzsihadistái túszul ejtették őket. Az édesanya és a két kislány is magyar-izraeli állampolgár.

A képen látható fiúval kapcsolatban az újságíró elmondta, őt arra akarták kényszeríteni, hogy a segítségével kicsalogassák a kibucban a szomszédokat a magukra zárt ajtók mögül (…) ez sokszor sikerült is; aki előbújt, azt agyonlőtték.

A lányok édesapját, a feleségét és a fiút is kivégezték

– tette hozzá. 

A magyar-izraeli állampolgárságú Majan Zinnel készült teljes interjút a Hetek pénteken megjelenő lapszámában olvashatják.

Korábban írtuk