A demokrata.hu internetes portálon 2020. 08. 17-én „Tordai pártja feljelentést tesz egy visegrádi szállodaeladás miatt” címmel számoltunk be az ellenzéki politikus sajtótájékoztatójáról.

Hirdetés

– A cikkben – a Párbeszéd politikusát idézve – valótlanul szerepelt, hogy a miniszterelnök veje 1,6 milliárd forintért megvett, majd 3,6 milliárd forintért eladott egy ingatlant, miközben nem hajtott végre értéknövelő beruházást rajta. A valóság ezzel szemben az, hogy Tiborcz István nem vett 1,6 milliárdért ingatlant, amit később értéknövelő beruházás nélkül 3,6 milliárdért eladott. A valóság továbbá az, hogy a cikkben szereplő ingatlan kapcsán az érintett ingatlan tulajdonosa az értékesítést megelőzően jelentős beruházásokat végzett (példálózva: az épület állagmegóvása körében a környezetet érintő tereprendezés, vízszivattyúzás, hulladékelszállítás, stb. A tervezés körében tervező megbízása. Továbbá projektmenedzsmenti és jogi kontrolling feladatok ellátása, stb.)

– Valótlan volt a hírben szereplő azon állítás is, hogy az indokolatlan kétmilliárdos felárral a vevő, egy befektetési alapkezelő megkárosította saját cégét és részvényeseit. A valóság ezzel szemben az, hogy Tiborcz István nem értékesített ingatlant indokolatlan kétmilliárdos felárral. 

Korábban írtuk