Jövő héten kiderül, hogy mikor térhet haza a buszbaleset még Veronában ápolt sérültje. Már csak egy sérültet ápolnak Veronában, szerdán délután ugyanis hazaérkezett Olaszországból a veronai buszbaleset ötödik, súlyos, égési sérüléseket szenvedett sérültje.

A 40 év körüli férfit a Honvédkórházba szállították, az út során végig stabil volt és kielégítő állapotban van. Jelenleg az intenzív osztályon ápolják, mert a testének 60 százaléka megégett. Jó hír az, hogy a légútjai nem égtek meg, de így is hosszú gyógyulás vár rá – mondta az M1 esti műsorában Dr. Tamás Róbert, a Honvédkórház orvosigazgatója.

Veronában még egy sérült van, aki koponyasérüléseket szenvedett a január 20-án történt buszbaleset során. Jövő héten, várhatóan kedden vagy szerdán derül ki, hogy mikor szállíthatják haza a sérültet Olaszországból.

Az eddig hazaszállított sérültek közül egy ember, aki koponyasérüléseket szenvedett, már otthon lábadozik, a többiek még kórházban vannak. Az egyik betegen, akinek csuklósérülései voltak, kedden bőrátültetést hajtottak végre.

A korábban hazaszállított égési sérülést szenvedett két sérült állapota javul.  Azt mondták, érzik magukban a reményt, hogy szeretteik elvesztése ellenére, képesek lesznek folytatni az életüket.

hirado.hu