Egy szüleimnél töltött este utáni reggel történt mindez, túl voltam már sok abúzuson, és azt mondtam, nekem elég volt, elmennék a gyerekekkel Miskolcra. Hazamentem összepakolni, és közölni vele a szándékomat. Péter közölte, hogy nem megyek sehova – mesélte Hajdú Péternek adott interjújában Varga Judit.

Hirdetés

Mint mondta, elindult egy ablak felé, és dobálta ki a ruhákat. A rendőr látta ezt, Magyar pedig követte. Majd közölte, hogy kormányt fog buktatni a kapcsolati drámájukkal – árulta el a korábbi igazságügyi miniszter. Ahogy azt korábban a Demokrata is megírta: a HVG nyilvánosságra hozta egy rendőri jelentés tartalmát, amely Magyar Péter és Varga Judit egy veszekedéséről készült.

Rendőri jelentés részletezte az egyik abúzust

A jelentés szerint közben Magyar azt kiabálta, Varga nem mehet sehova, nem viheti magával a gyerekeket (akik nem voltak ekkor a helyszínen). A rendőri jelentésben foglaltak szerint a férfi azzal fenyegetőzött, hogy:

„Majd megbánod még ezt, úgysem hisznek majd neked. Az egész kormány bele fog ebbe bukni, óriási botrányt csinálok ebből.”

Egy ponton a rendőr a jelentése szerint arra utasította Magyart a házon kívül, az ablaknál állva, hogy engedje el Vargát, mire állítólag Magyar vele kezdett veszekedni. A leírtak szerint az utcán is folytatódott a balhé, amit a szöveg szintén hosszan részletez, felsorolva a rendőri intézkedéseket is. A gyerekek a vita alatt egy másik helyszínen voltak, oda Varga a rendőrautóval ment, Magyar pedig a saját kocsijával, és előbb ért oda, állítólag a rendőrautót megelőzve. 

Korábban írtuk

Magyart nem engedték be abba a lakásba, a Varga védelmét ellátó rendőr csak a minisztert engedte be. 

Másfél-két órával később hagyta el Magyar a helyszínt, Varga pedig két gyerekével rendőrautóval ment Miskolcra. A rendőr szerint Magyar „a gépjárművel való közlekedés során veszélyeztette a környezete életét, testi épségét, a rendőri felszólításnak vonakodva vagy egyáltalán nem tett eleget, agresszív, megfélemlítő, fenyegetőző magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat, megbotránkoztatást keltsen”.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.