Hirdetés

Varga Zoltán (DK) is Kövér László hétvégén nyilvánosságra került beszédét kifogásolta és azt mondta, az elmúlt időszak politikatörténetének talán legaljasabb mondata hagyta el a házelnök száját, amikor nemzetbiztonsági veszélynek nevezte az ellenzéket. A beszéd miatt hiába várják azóta is a házelnök lemondását – tette hozzá.

Kijelentette, a nemzetbiztonsági szolgálatoknak alkotmányos kötelességük a pártsemleges működés.

Véleménye szerint új szintet lépett a gyűlöletpolitika. Kövér Lászlót semmi nem jogosítja fel arra, hogy nemzetbiztonsági veszélynek nevezze az ellenzéket és annak szavazóit, amelyek jövő áprilisban leváltják a jelenlegi korrupt rendszert – hangoztatta.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerint az ellenzéki képviselő nem mondott igazat, lejárató kampányt akarnak Kövér Lászlóval szemben folytatni.

Korábban írtuk

Hozzátette: az ellenzéki pártok voltak azok, amelyek 2010 előtt a nemzetbiztonsági szerveket külföldi ügynökök előtt „kinyitották”, és hazudtak a választópolgároknak, majd amikor a választók kifejezték nemtetszésüket, lovasrohamot vezényeltek ellenük.

Szerinte aktuálisan is vaj van az ellenzék füle mögött, példaként a „Városháza-gatet” említette. Szóvá tette azt is, hogy Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök a rezsicsökkentés ellen van.