Fotó: YouTube (képernyőkép, archív)
Hirdetés

Varga Zoltán (DK) azt kérdezte, meddig marad még a posztján Kásler Miklós.

Úgy vélte, az európai országokban az egészségügyi vészhelyzetben a politika segíti, kiszolgálja az egészségügyet, Magyarországon viszont ennek ellenkezője a helyzet. Gyakran ellentmondó döntések születnek, leállítják az egészségügyi alapellátást, majd megpróbálják újraindítani, zavaros rendeleteket hoznak – mondta.

Közölte: a tárcavezető szerint pedig a tragédiákért nem ő, a kormány, hanem az orvosok tehetők felelőssé, de a felelősséget – mondta – nem lehet elhárítani.

Korábban írtuk

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azt mondta, a járványhelyzet megjelenése óta a képviselő és pártja tevékenysége kisstílű politikai támadásokból áll, mindenkit elfogultsággal vádolnak, aki a kormány intézkedéseit szakmainak, eredményesnek tartja.

Kijelentette: Magyarország előbb hozta meg a szükséges intézkedéseket, mint sok más ország, és sikerült is az elhunytak számát alacsony szinten tartani.

Varga Zoltán azt mondta: ideje lenne felállnia Kásler Miklósnak és végignéznie, mit csinált az elmúlt időben.

Az államtitkár közölte: olyan országokat hoz példának a képviselő, ahol az egymillió lakosra jutó elhunytak száma magasabb, mint Magyarországon.