Fotó: MTI/Illyés Tibor
Hirdetés

Varju László (DK) azt mondta, rettenetes év volt a legutóbbi, az ország és az emberek bajban vannak, és ezért a kormány a felelős. Európa legnagyobb inflációját szenvedik el a magyarok – jelentette ki.

Közölte: az „orbáni megszorítócsomag” az ára a kormány hatalomvágyának, és a válságról Orbán Viktor tehet. Miközben millióknak nem jut elég pénz kenyérre, a kormány mindenkinek hazudott, felélte a vagyont és mára mindenkinek tartozik – fogalmazott. Hozzátette: „Orbán Viktor miatt élünk rosszul”, ezért a kormányfőnek távoznia kell.

Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára válaszában a dollár árfolyamáról érdeklődött, majd úgy folytatta: az ellenzék azt gondolja, semmilyen felelőssége nincs abban, hogy ilyen gazdasági helyzet van, pedig felelőssége van abban, hogy az uniós támogatások nem érkeztek még meg Magyarországra. Ez finanszírozási nehézséget okoz a költségvetésnek – magyarázta.

Azt mondta: a szankciók energiaáremelést, ellátási nehézséget okoznak, a baloldal mégis támogatja a szankciókat.

Korábban írtuk

A kormány hatékony intézkedéseket tesz, hogy megvédje ebben a gazdasági helyzetben is a magyar embereket – hangsúlyozta.