A KDNP frakcióvezető-helyettese beszédében kifejtette, Európa keresztény lesz, vagy nem lesz; nemet kell mondani az illegális migrációra, a genderre és a háborúra. Amit a baloldali erők akarnak, az „Isten és ember megcsúfolásához, újkori Ninivéhez vezet”.

Hirdetés

A magyar kormány „Európa őrállójaként” ma is szabadságharcát vívja – jelentette ki. Európa vezetői a mai magyar baloldallal egybeforrva a családokkal akarják megfizettetni a háború és ideológiájuk árát. A választási küzdelemben „a sötétség erői ellen küzdünk” – fogalmazott.

„Saját deviáns világukat akarják ránk erőltetni”, ami hasonló a korábbi kommunista kísérletekhez – jegyezte meg. Hozzátette, az igazságosság megvalósításához kereszténydemokráciára van szükség, mert a kereszténység adja „a tiszta fényt”.

Vejkey Imre kifejtette, 2022. április 3-án a Fidesz-KDNP pártszövetség minden idők legjobb választási eredményét érte el; „de most nagyobb a tét, mert európai választásról van szó”. A győzelem akkor annak volt köszönhető, hogy a magyarok a békét választották, hogy Magyarország sikeres ország és hogy az ellenfél csak a hatalomért állt koalícióba. A Jobbik veszítette a legtöbbet, „mert a Gyurcsány-párttal állt össze” – fogalmazott. „A fasiszták a kommunistákkal fogtak össze ebben a koalícióban” – mondta a politikus.

Korábban írtuk

Azt is mondta: a Nyugat elanyagiasodott, lélektelenné, léte öncélúvá vált; tagadja a keresztény gyökereit, a Bibliát. Pedig az igazi Európa védjegye a nemzetállam, a kereszténység. „Nem adjuk fel őseink álmát; a magyarság jövője a lelkekben dől el” – fogalmazott beszéde végén.

Szebellédi Zoltán, a KDNP Békés vármegyei szervezetének elnöke a rendezvényen elmondta: számos, a Fidesz-KDNP színeiben induló polgármesterjelölt a KDNP tagja, köztük Elek mellett Békés, Kunágota, Almáskamarás és Csabaszabadi polgármester-jelöltje.

Beszélt arról is, hogy a teremtésvédelem fontos a párt számára, hogy „úgy őrizzük meg és adjuk tovább a jövő nemzedéknek a teremtett világot, ahogyan azt Isten adta nekünk”.

Szelezsán György (független) polgármester, a Fidesz-KDNP jelölte elmondta, idén már 2500 akácfát ültettek a négyezer lakosú településen, ősszel pedig csaknem 10 ezret terveznek. A cél, hogy öt éven belül egy „zöld gyűrű”, vagyis egy erdősáv vegye körbe Eleket. Megjegyezte, azért akácfát ültetnek, mert azt a helyi méhészek is tudják hasznosítani.

Elmondta, faültetésre szükség van a jobb helyi életminőség, az élhető települések megteremtése érdekében, hogy minél több legyen a zöld terület. Hozzátette, jelenleg a település több pontján saját erőből újítják fel a csapadékvíz-elvezető rendszert és a záportárolókat, remélhetőleg ősszel a rendbe hozott területeken is tudnak majd fákat ültetni.

Az Ültessünk, hogy élhessünk elnevezésű országos faültetési program keretében Eleken tíz szilva- és meggyfát ültettek el egy játszótéren, ahol a polgármester elmondása szerint 2019-ben csak néhány fa volt, mostanra azonban száznál is több.