Azonnali válaszok // Parliamentary Q&A

Posted by Orbán Viktor on Monday, December 14, 2020
Hirdetés

Szabó Tímea (Párbeszéd) arról beszélt, hogy a Fideszből azóta kilépett Szájer József az EP-képviselőségről való lemondásakor azt nyilatkozta, lelkileg elfáradt, ezért mond le. Szájer József hazudott, mert egy drogos szexparti miatt mondott le – jegyezte meg. Tudott arról, hogy Szájer József nem a szerint az alaptörvény szerint él, amelyet ő szövegezett? – kérdezte a kormányfőt.

Orbán Viktor azt felelte: meglepődve tapasztalja, hogy a Párbeszéd frakcióvezetőjének fogalma sincs a magyar alkotmányos rendről, az alaptörvény ugyanis nem mondja meg senkinek, hogyan éljen. Magyarországon a törvények betartása mellett mindenki úgy él, ahogy helyesnek tartja. A Szájer-ügyről megismételte: ami nem fér bele, az nem fér bele, ezért ilyenkor távozni kell.

Szabó Tímea viszonválaszában úgy fogalmazott: a kormány az elmúlt tíz évben „folyamatosan mások hálószobájában kutakodott”, és éppen most akarja megtiltani az örökbefogadást meleg pároknak. A frakcióvezető szerint a kormány megbukott a járványkezelésben, a gazdaság kezelésében és a keresztény-konzervatív erkölcsök „papolásában” is. Ezután erről egy „bizonyítványt” kísérelt meg átadni a miniszterelnöknek, Jakab István levezető elnök azonban figyelmeztette őt, majd jelezte, hogy megteszi a szükséges intézkedéseket.

Orbán Viktor úgy reagált: Szabó Tímea nemcsak az alkotmányt nem ismeri, de azt sem tudja, hogy a homoszexuális emberekre az a törvény van érvényben, amelyet 2008-ban igazságügy-miniszterként Draskovics Tibor terjesztett elő, és a 2010 utáni kormány ezt nem változtatta meg. Magyarországon a valamely „életmódkisebbséghez” tartozók is teljes egészében élhetnek alkotmányos jogaikkal – közölte, hangsúlyozva: nem is támogatna olyan előterjesztést, amely ezt meg akarná vonni.

Korábban írtuk

Ma egy csupa elégtelenből álló bizonyítványt adtam át Orbán Viktornak. A miniszterelnök megbukott járványkezelésből, a…

Posted by Szabó Tímea on Monday, December 14, 2020
Átnyújtottam a parlamentben Orbán Viktornak azt a bukott bizonyítványt, amelyet megérdemel. #Párbeszéd

Átnyújtottam a parlamentben Orbán Viktornak azt a bukott bizonyítványt, amit megérdemel. #Párbeszéd

Posted by Szabó Tímea on Monday, December 14, 2020