Hirdetés

Elmarad a március 15-ei városi ünnepség Zalaegerszegen, erről a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs szakmai iránymutatását figyelembe véve döntöttek – közölte a város polgármestere hétfőn az MTI-vel.

Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP) közleménye szerint a közösség biztonsága és egészsége a legfontosabb, ezért Zalaegerszegen is elmarad a március 15-i városi ünnepség. A polgármester azt kéri, hogy a város minden hivatalos, iskolai és civil közössége „mérlegelje az előttünk álló időszakban a nagyobb létszámú programok megtartását”.

Kitért arra is, hogy a város vezetése és képviselő-testülete néma főhajtással és koszorúzással fogja leróni tiszteletét 1848-49 hőseinek emléke előtt. Balaicz Zoltán úgy fogalmazott: egyénileg, kokárdával és a lakóépületek fellobogózásával „mindannyian kifejezhetjük hálánkat a szabadságért küzdő őseinknek”.

Zalaegerszegen továbbra sincs koronavírussal fertőzött beteg. A legfontosabb az, hogy mindent megtegyenek a megelőzés érdekében – áll a közleményben.

Elmaradnak Veszprémben a március 15-ei nemzeti ünnep programjai a koronavírus veszélye miatt – tudatta a város polgármestere hétfőn az MTI-vel.

Porga Gyula (Fidesz-KDNP) a közleményében azt írta: Veszprémben továbbra sem tudnak koronavírussal fertőzött betegről, de az operatív törzs szakmai ajánlását követve a védelmi bizottság elnökével és az ellenzéki frakciók vezetőivel folytatott egyeztetésen arra jutottak, hogy a vírus veszélye miatt nem tartják meg a hagyományos emlékező tömegrendezvényeket.

A polgármester az iskolai és civil közösségeknek is azt javasolta, fontolják meg a sokakat megmozgató rendezvények megtartását azért, hogy senkit se tegyenek ki a megbetegedés veszélyének.

Porga Gyula jelezte: az elmaradó programok ellenére a veszprémiek nevében koszorút helyez el az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseinek emlékművénél, a Pro Urbe és a Szabad Sajtó-díjakat pedig a korábbinál szűkebb körben adják át. Hozzátette, hogy a középületeket és a város fő útvonalait feldíszítik zászlókkal, és nemzeti zászló kitűzésére kérte a lakóközösségek képviselőit, valamint a magánházak tulajdonosait is.

Debrecenben elmaradnak a március 15-ei nemzeti ünnephez kapcsolódó rendezvények a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében – közölte az önkormányzat sajtófőnöke hétfőn az MTI-vel.

Iván Aurél tájékoztatása szerint nem tartják meg március 14-én a hagyományos fáklyás felvonulást az egyetem központi épületétől a belvárosi Déri térig tartó útvonalon, március 15-én pedig elmaradnak a Petőfi-szoborhoz, illetve a Kossuth-szoborhoz meghirdetett ünnepségek is.

Ugyanakkor a Református Nagytemplom mellett – a katonazenekar közreműködése nélkül – felvonják az országzászlót, és a város vezetői elhelyezik a koszorújukat a Kossuth-szobornál – fűzte hozzá.

Miskolcon sem tartják meg a március 15-ei rendezvényeket a koronavírus-fertőzés veszélye miatt – közölte az önkormányzat sajtóosztálya hétfőn az MTI-vel.

Veres Pál (Függetlenek SZIVE-MSZP-Momentum-Párbeszéd-Jobbik-LMP-DK-Mindenki Magyarországa-Velünk a Város) polgármester hosszas egyeztetés után döntött arról, hogy a koronavírus-járvány miatt a városban függesszék fel a március 15-ére tervezett tömegrendezvényeket, megemlékezéseket – írták. A polgármester a miskolci operatív törzzsel egyeztetett, és figyelembe vette a kormány döntését is az országos rendezvények elmaradásáról.