Karácsony Gergely a nyilvánosságra került hangfelvételen lesújtó képet festett a szocikról. Vajon miért mondta, hogy…

Gepostet von Volner János am Mittwoch, 2. Oktober 2019
Hirdetés

„Vajon miért mondta, hogy szét akarnak lopni egy egész kerületet, miért jellemezte gyakorlatilag a fehérgalléros maffia pártjaként azt a pártot, melynek nemrég még miniszterelnök-jelöltje volt? Egyáltalán kik akarják szétlopni az önkormányzatot?” – sorolta a kérdéseket a Jobbik volt frakcióvezetője, aki közösségi oldalán osztotta meg levelét, rövid kommentár kíséretében.

Volner János kifogásolta, hogy „a korrupció elleni harcot és az elszámoltatás fontosságát folyamatosan hangsúlyozó Jobbik és az LMP sajnos cinkosan hallgat” a botrány kapcsán, amit az önkormányzati kampány eddigi legkínosabb ügyének nevezett.

Volner János szerint „Karácsony Gergely ezen a felvételen, bizalmi körben sokkal inkább a baloldali fehérgalléros maffia által felkarolt politikusként, nem pedig alkalmas és felelős városvezetőként nyilatkozik”.

A teljes cikk az Orgio oldalán olvasható.

Az Állami Számvevőszék reagálása

„Az Állami Számvevőszék az Országgyűlés legfőbb pénzügyi-gazdasági ellenőrző szerve, amely a feladatait a vonatkozó törvények, illetve a Parlament döntései, határozatai alapján a pártpolitikától függetlenül végzi. Az ÁSZ nem végez rendkívüli ellenőrzéseket, ugyanakkor a megkereséseket, kezdeményezéseket minden esetben jelzésként kezeli, ellenőrzései tervezése során azokat a kockázatelemzési rendszerébe beépíti, figyelembe veszi és hasznosítja.

Az Állami Számvevőszék megkapta Volner János független országgyűlési képviselő megkeresését, és értékeli az abban foglaltakat.

Az ÁSZ arra is felhívja a figyelmet, hogy az Állami Számvevőszék nem hatóság, nem rendelkezik nyomozati jogkörrel, ezért amennyiben egy jelzéssel bűncselekményre utaló gyanú kerül az ÁSZ látókörébe, az ilyen ügyeket az ÁSZ átteszi az eljárásra, intézkedésre jogosult illetékes hatósághoz, a vonatkozó törvényi előírásnak megfelelően.”