Völner Pál helyretette a fröcsögő DK-s Arató Gergelyt az Országgyűlésben. 

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Fotó: MTI, archív

A DK szerint Orbán Viktor Erdogan legjobb magyar tanítványa. A DK-s Arató Gergely az Országgyűlésben napirend előtti  felszólalásában azt tette szóvá, hogy Orbán Viktor miniszterelnök üdvözölte a török alkotmányos reformot, vagyis hogy Erdogan elnök alkotmányba foglalta teljhatalmát. Felhívta a figyelmet arra, hogy Törökországban 80 ezer ember ül politikai okok miatt börtönben, 150 újságírót „csuktak le”, és nemcsak civil szervezetek, hanem ellenzéki vezetők is börtönben vannak.

Közölte, Orbán Viktor nemcsak szavakban, hanem tettekben is Erdogan legjobb magyar tanítványa. Szerinte ezt mutatják a héten elfogadandó törvények, például a gyülekezési vagy a választási törvényjavaslat. Utóbbiról azt mondta, bármilyen borítékban el lehet küldeni a szavazatot, „így az önök határon túli csatlósai” minden különösebb strapa nélkül hamisíthatják a határon túli szavazatokat.

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára rámutatott, Törökországban nemrég katonai puccs volt és a török kormánynak is köszönhető, hogy migránsok millió nem tudnak „átzúdulni” Magyarország felé.

Szerinte Törökországban sem minden tökéletes, de nem a DK-s politikus a legavatottabb, hogy bírálja az országot, főleg, hogy a Gyurcsány-kormány idején lovasrohamot vezényeltek megemlékező tömegre. A gyülekezési törvény módosítását a bírói gyakorlattal indokolta, és visszautasította a határon túli csatlós kifejezést.