Volner János független országgyűlési képviselő arról beszélt: „eleve trükközéssel, törvénysértő módon” írták ki a tendert, mégpedig azért, hogy a Demszky Gábor 2010-ig tartó városvezetése idejéből ismert vállalkozók is részt vehessenek az eljárásban.

Hirdetés

Hozzátette: komoly kérdéseket vet fel, hogy Tüttő Kata főpolgármester-helyettes részt vett a később tendernyertes cég partiján.

Volner János szerint Karácsony Gergely főpolgármester „súlyosan hazudozott”, amikor nyolcmilliárdos megtakarításról beszél, holott a hídfelújítás számlája a korábban kalkuláltnál ötmilliárddal magasabbnak látszik.

A Volner Párt nem fogja hagyni, hogy valakik ezt az ötmilliárd forintot elgurítsák – jelentette ki, kemény korrupcióellenes fellépést sürgetve.

Korábban írtuk

Hozzátette: a városvezetés „lapít” ebben a kérdésben, hiszen „nincs elég vastag bőr a képükön, hogy elmagyarázzák a közvéleménynek, hogy ez a potom ötmilliárd forintos alkotmányos költség hogyan állt elő”, majd párhuzamot vont a Lánchíd-felújítás és a 4-es metró túlárazott építése között.