Wintermantel Zsolt a Fővárosi Közgyűlés szerdai rendkívüli ülésén napirend előtti felszólalásában köszönetet mondott minden budapesti választónak, gratulál a győzteseknek. A Fidesz-KDNP képviselője szerint a magas részvétel azt mutatja, hogy Magyarországon az embereknek fontos a demokrácia és a demokratikus, szabad választás. a magas részvétel mindenkor egyértelmű és erős felhatalmazást jelent. emellett a választás határozott üzenet is a választók részéről – írja cikkében az Origo.

Hirdetés

Wintermantel szerint „az eredményekből ezért minden politikai szereplőnek érdemes levonni a következtetéseket. itt a fővárosban különösen, mivel itt a baloldali városvezetők szempontjából még váratlanabb és tanulságosabb eredmény született. abban nincs semmi meglepő, hogy a fővárosi választókerületek szinte mindegyikében nyert a Gyurcsány Ferenc által összeterelt, összedrótozott baloldal, hiszen tudvalévő, hogy Európában és Amerikában is a fővárosok mind totálisan balra lejtenek, de Budapesten a Fidesz erősödése több, mint szembetűnő. Nagyot zárult az olló, a különbség már csak 7 százalék”.

A képviselő idézte a főpolgármestert, aki szerint húsz éve nem volt ilyen választás, amit ennyire benézett volna, és ezt intellektuálisan is fel kell dolgoznia.

Valóban, akár 60 százalékot meghaladó eredményt sem tartott elképzelhetetlennek, a valóságban még az 50-et sem érték el. Az intellektuális feldolgozás első, biztató jelének értékelhetjük, hogy a pártjában lemondott a társelnöki pozíciójáról. De ez pusztán a pártpolitika, ami bizonyos politikusok számára mindennél fontosabb, az embereket viszont annál kevésbé érdekli. Épp ezért sokkal inkább azon kellene elgondolkodnia, ami a választók számára lényeges, nevezetesen, hogy két és féléves főpolgármesteri szereplése mennyiben járult hozzá a baloldal ilyen mértékű gyengüléséhez és a Fidesz jelentős erősödéséhez – emelte ki Wintermantel, aki hozzátette:

Korábban írtuk

nyilván nem sokat segítettek a baloldali „úgymond„ szövetségesei, akik az óriásplakátokról még mindig kéz a kézben ragyognak ránk, de már a csúfos bukás első pillanatától gyomorforgatóan köpködik, rúgják, tapossák egymást.

Wintermantel szerint nem sokat segített a fővárosi önkormányzatnak, hogy Gyurcsány Ferenc és neje feltörölte a főpolgármesterrel a politikai színpadot. A képviselő leszögezte: természetesen nem kell figyelembe vennie, amit mondok, amit mások mondanak, a szavazók szavazatait sem. Megszoktuk. Ön az elmúlt két és fél évben nem figyelt, nem hallgatott se ránk, sem sem egyre több budapesti véleményére. Ön azt ígérte, hogy minden budapesti főpolgármestere lesz, hogy felszabadítja Budapestet és elhozza a demokráciát a városba. Ezzel együtt a rendszerváltás óta ilyen antidemokratikus működési szabályzatot a Főváros még nem látott, mint ami alapján a Közgyűlés dolgozik.

Wintermantel emlékeztetett arra, hogy Karácsony két és fél éve nem tartott Budapest Infót, és a nagy szavak szintjén olyan országban szeretne élni, ahol az újságírók kérdezhetnek, de a valóság az, hogy Karácsony nem tiszteli a budapestieket, nem áll ki a sajtó elé, ahol bárki felteheti neki a budapestiek kérdéseit.

„Én Budapest élén olyan főpolgármestert szeretnék látni, aki nem minősít, nem bélyegez meg másokat. Olyat, aki nem nevez propagandistának munkájukat végző újságírókat. Nem gondolja, hogy ez minősítgetés, lenézés is hozzájárulhatott ahhoz, hogy baloldali érzelmű budapestiek nagy nyilvánosság előtt vidéki embereket sértegessenek? Nem gondolja, hogy ön bíztatást, bátorítást adott ehhez az alpári, otromba, mondjuk ki pesti köznyelven: bunkó magatartáshoz?” – tette fel kérdéseit Wintermantel, aki arról is beszélt napirend előtti felszólalásában, hogy Karácsony korábban mit tett.

„Hazajöttem.” Egy évvel ezelőtt ezt a címet adta bemutatkozó videójának, amelyben Nyírtassról, az Ön gyermekkorának színhelyéről jelentkezett be. Az idilli képek alatt szívhez szólóan beszélt a dolgos, örökké küzdő falusi emberekről. Tudja mi lett az eredmény Nyírtasson? 74 százalék Fidesz. Főpolgármester Úr vajon mit szól az az Önben élő „faluszélen csavargó, bogarászó, madarászó falusi kisfiú„ most, amikor újra szembe állítja a vidéket a Fővárossal?” – emlékeztetett Karácsony egyik Facebook-bejegyzésére.

A további részletekről IDE kattintva a Magyar Hírlap honlapján olvashatja el.