A válaszadóknak egytől ötig terjedő skálán kellett értékelniük a Fidesz és a baloldali pártok vezető politikusait, a felmérésben összesen 18 névre kérdeztek rá a Závecz Research kutatói – írja a Magyar Hírlap.

Hirdetés

Jóval népszerűbb Orbán Viktor, mint baloldali kihívója

A megkérdezettek egyest adtak, ha ellenszenvesnek tartanak valakit, és ötöst, ha rokonszenvesnek. A kapott adatokat a kutatók transzformálták egy százas skálára; az eredmények alapján a teljes népesség körében és a pártnélküliek közt is jóval népszerűbb Orbán Viktor, mint baloldali kihívója, Márki-Zay Péter.

A baloldali ellenzék miniszterelnök-jelöltjénél Karácsony Gergely és Fekete-Győr András is népszerűbb a megkérdezettek körében, még vidéken is.

A felmérésből az is kiderül, hogy a falvakban jóval nagyobb Orbán Viktor népszerűsége, mint Márki-Zay Péteré: a Fidesz elnökét 52 pontra, míg kihívóját 21 pontra értékelték a választók.

A falvakban sem előzi meg Márki-Zay a többi baloldali politikust

Márki-Zay Péter a falvakban sem előzi meg a baloldal többi vezető politikusát, ahol mások mellett az LMP-s Ungár Péter, a momentumos Fekete-Győr András és Donáth Anna, illetve a jobbikos Jakab Péter, valamint Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára és Karácsony Gergely is nagyobb népszerűségnek örvend, mint ő – számol be a kutatás eredményéről a Magyar Hírlap.

A Magyar Hírlap cikkét IDE KATTINTVA olvashatják.

Korábban írtuk