ZSAROLÁSNAK NEM ENGEDEK! – Válasz a Jobbik Magyarországért Mozgalom ma este kiadott közleményére.Meglepődve olvastam,…

Gepostet von Sneider Tamás am Dienstag, 3. März 2020
Hirdetés

Meglepődve olvastam, hogy a Jobbik új elnöksége a hivatalos fórumok helyett nyilvánosan, közleményben kezdett el üzengetni a pártunk országgyűlési képviselőinek. Szabályzatunk alapján ezt sem tag, sem pedig testület nem tehetné meg – írta Facebook-oldalán a párt korábbi elnöke, Sneider Tamás, aki úgy értékelt, a Jobbik által kiadott sajtóközlemény egyik legmegdöbbentőbb kijelentése a következő:

„A Jobbik elnöksége pedig ezúton szeretné egyértelművé tenni, hogy akik távoznak a frakcióból, 2022-ben nem lesznek közös ellenzéki jelöltek.”

„Nagyon sajnálom, hogy a Jobbik elnöksége azt a következtetést vonta le a távozó országgyűlési képviselők búcsúüzeneteiből és a lassan tömeges kilépési hullámból, hogy nyilvánosan kell megzsarolni a képviselőtársaimat és engem”

– reagált Sneider.

„Határozottan szeretném leszögezni, hogy engem sem a saját pártom, sem más párt nem zsarolhat meg! Jobbikosként külön szégyellem, hogy a kiadott közlemény azt sugallja a magyar társadalomnak, hogy a képviselőtársaim sakkban tarthatóak egzisztenciális fenyegetéssel. Ezzel a demokráciába vetett kevéske maradék hitet is elveszik a magyar emberektől!” – írta bejegyzésében.

Sneider nem fest túl szép jövőképet pártja elé:

„A nyilvános megszólításra nyilvánosan válaszolva arra kérem a Jobbik elnökségét, hogy vessen véget az egyre rémesebbé váló tendenciáknak, mert így aligha lesznek az ellenzéki oldalon abban a pozícióban, hogy akár csak a saját maguknak is bejutó képviselői helyeket tudjanak majd kiharcolni.”

A Jobbik keddi közleménye
Bana Tibor a kilépését bejelentő videójában jelezte, hogy a tisztesség és a becsületesség útját kívánja járni.
Kilépése ellenére a Jobbik szeretné támogatni ebbéli törekvésében, így amennyiben a tisztesség és a becsületesség azt is jelenti, hogy vissza szeretné adni a frakciótól kapott mandátumát, akkor azt elfogadjuk.
A Jobbik elnöksége pedig ezúton szeretné egyértelművé tenni, hogy akik távoznak a frakcióból, 2022-ben nem lesznek közös ellenzéki jelöltek.
Üdvözlettel,

Jobbik Magyarországért Mozgalom