Fotó: Jobbik, Facebook
Hirdetés

Újabb jobbikos jelöltről derült ki, hogy rendszeresen tesz antiszemita, rasszista megnyilvánulásokat – olvasható a Magyar Nemzet honlapján. Mint írják: Süle Zsolt, a párt pápai politikusa 2019-ben a baloldali összefogás támogatásával, kompenzációs listáról került be a város önkormányzati testületébe.

A Gyurcsány-párttól az LMP-ig minden balliberális alakulat támogatta a politikus megválasztását, dacára annak, hogy évek óta antiszemita véleményeket posztolt.

A képviselő Facebookon megjelent – és felháborító stílusban megfogalmazott – bejegyzései a jelek szerint egyáltalán nem zavarják a szivárványkoalíció tagjait, így a szélsőséges Süle az előválasztási folyamat végén akár országgyűlési képviselőjelölt is lehet.

A baloldal antiszemita politikusa néhány évvel ezelőtt olyan véleményeket posztolt, hogy „az MSZP-s zsidó mondja meg, mit csináljon a Viktor… Hát ennyit a fityiszről!”

Amikor pedig a Győri ETO futballklub vezetősége az izraeli Maccabi Tel-Aviv elleni Bajnokok Ligája selejtezőre nem engedett bevinni árpádsávos és Nagy-Magyarországot ábrázoló zászlókat, így adott hangot felháborodásának: „Zsidóbérencek!!! Mióta tiltott jelkép az Árpád-házi zászló és a Nagy-Magyarország térkép, […] ti undorító férgek!!!”

Korábban írtuk

De voltak más rasszista megjegyzései is. Ráadásul Süle csak az egyike azoknak az előválasztáson elinduló jobbikosoknak, akinek antiszemita, szélsőséges nézetei a közbeszéd témájává váltak az utóbbi időben. Legutóbb Tóth Péternek, a Csongrád megyei Jobbik elnökének a múltjából kerültek elő fajgyűlölő, neonáci megnyilvánulások.

A teljes cikk itt olvasható.