Lendületesen kezdte a Ferencváros a 206. örökrangadót: a zöld-fehérek nem csupán labdabirtoklásban kerekedtek (magasan) ellenfelük fölé, de veszélyes helyzeteket is kialakítottak, Hegedűs Lajos kapus azonban, bravúrokat is bemutatva, megóvta hálóját a góltól. A 36. percben viszont már ő is tehetetlen volt: a Lamah buktatásáért megítélt tizenegyest Mateos magabiztosan értékesítette. Nem sokkal később elvben újabb büntetőt rúghatott volna a Fradi, ám Vass Ádám hiába kezezett Lamah fejese után, Erdős bíró sípja néma maradt… Az első félidő összességében egyértelműen az FTC-é volt, jellemző, hogy az MTK-nak mindössze egyetlen kapura tartó lövése volt.

A második játékrészben aktívabb volt az MTK, így enyhült a Fradi-nyomás, ám ezzel együtt sem volt benne a meccsben, hogy a kék-fehérek egyenlíteni tudnak. Ez nem is sikerült, sőt, a 89. percben a Doll-csapat bebiztosította a győzelmét: Varga Roland jobbról érkező beadása után Busai lőtt közelről a hálóba.

A harmadik helyen álló Fradi sikerével egy pontra megközelítette a tabellán a második MTK-t – a zöld-fehérek ráadásul remek formában vannak: már 498 perce nem kaptak gólt a bajnokságban és 11 mérkőzés óta veretlenek.

A meccs előtt egyébként bejelentették: a tavasz hátralévő mérkőzésein a Főtaxi lesz a Ferencváros főszponzora, vagyis a taxis cég logója lesz a mezek fő helyén.

(bándy)

OTP Bank Liga, 21. forduló:
Ferencváros–MTK 2-0 (1-0)
Groupama Aréna, 8973 néző, v.: Erdős
Gólszerzők: Mateos (36., 11-esből), Busai (89.)
Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Mateos, Ramírez – Gera, Somália – Lamah (Gyömbér, 86.), Hajnal (Busai, 74.), Varga R. – Lauth (Böde, 69.)
MTK: Hegedűs – Nagy T., Baki, Vass Á., Vadnai – Thiam, Pölöskei – Horváth Zs., Kanta, Csiki (Bese, a szünetben) – Torghelle

Az MLSZ TV összefoglalója: