Fotó: MTI/Illyés Tibor
Hirdetés

A felcsútiak, akiket századik alkalommal irányított Hornyák Zsolt vezetőedző az élvonalban, továbbra is nyeretlenek a zöld-fehérek otthonában.


OTP Bank Liga, 1. forduló:
Ferencváros–Puskás Akadémia 1-0 (0-0)
Groupama Aréna, 7325 néző, v.: Karakó
gólszerző: Zachariassen (94.)

Ferencváros: Dibusz – Kovacevic (Botka, 57.), Thelander, Knoester – Auzqui (Zachariassen, 69.), Vécsei, Laidouni (Esiti, a szünetben), Loncar (Traoré, 57.), Pászka – Mercier (Tokmac Nguen, 57.) – Bassey
Puskás Akadémia: Tóth B. – Posztobányi, Spandler, Stronati – Mezghrani, Favorov (Baluta, 90.), Van Nieff, Komáromi – Kiss T., Zahedi (Skribek, 63.), Corbu


A több alapemberüket pihentető, címvédő zöld-fehérek kezdtek jobban, egyértelműen irányították a játékot, eleinte mégis a vendégek voltak veszélyesebbek, mert gyors ellentámadásaik több zavart okoztak. Az idő múlásával a játék képe csak annyiban változott, hogy a felcsútiak már ritkábban jutottak el a hazai kapuig, míg a Ferencváros hiába futballozott fölényben, a szünetig nem tudott előnybe kerülni.

A folytatásban is a fővárosiak irányítottak, de fölényük meddő volt. Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző hármas cserével és szerkezetváltással próbálta frissíteni a csapatát, ám ezután a meccs egyik legnagyobb helyzetét Mezghrani hagyta ki. A Ferencváros hiába játszott fölényben, nagy helyzete nem volt, eközben a Puskás Akadémia – egy „könnyű síppal megítélt” – büntetőhöz jutott, de Favorov azt a keresztlécre vágta, az ujjheggyel beleérő Dibusznak is köszönhetően.

Korábban írtuk

A hajrában sikerült igazán veszélyeztetnie a végig fölényben futballozó FTC-nek, ugyanis előbb Thelander fejese a keresztléc tetejére pattant, majd Pászka hajszálpontos beadása után Zachariassen már betalált fejjel, így a több gólszerzési lehetőséget kihagyó PAFC végül pont nélkül távozott a Groupama Arénából.

Zachariassen gólja IDE KATTINTVA látható.

Az OTP Bank Liga 2022/23-as idényének nyitányán a Paksi FC állt a tabella élére, mivel a MOL Fehérvár 2-0-s legyőzésével a legnagyobb különbségű sikert aratta az első fordulóban. Az újoncok csatája gólnélküli döntetlennel végződött Kecskeméten.

OTP Bank Liga, 1. forduló:
Kisvárda Master Good-Debreceni VSC 2-2
Paksi FC-MOL Fehérvár FC 2-0
Ferencváros-Puskás Akadémia FC 1-0
szombaton játszották:
Kecskeméti TE-Vasas FC 0-0
Újpest FC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-1
pénteken játszották:
Budapest Honvéd-ZTE FC 0-1

Forrás: eredmenyek.com