Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Hirdetés

Ha valahol, hát a középpályán biztosan ráncfelvarrásra szorulna a mostani szezonban csak botladozó Liverpool, amelynél nagyon várták volna az angol válogatott és a Dortmund tehetségét, Jude Bellinghamet, aki viszont a mértékadó The Athletic értesülései szerint nem úgy tűnik, hogy az Anfield Roadra költözik. Sokkal valószínűbb, hogy a Real Madridhoz vagy a Manchester Cityhez szegődik, ha elhagyja Németországot – írja az m4sport.hu.

Az üzlet pénzügyi vonatkozását tekintve azonban nem biztos, hogy sopánkodniuk kellene a Pool-drukkereknek, 120-140 millió euróból (körülbelül ennyire taksálja Bellinghamet a Transfermarkt) ugyanis két minőségi játékost is vehetne a csapat, fogalmaz a portál, a klub egyik legkomolyabb szurkolói oldala, a liverpool.com szerint pedig az egyik lehetne a Bellinghamnél „sokoldalúbb” Szoboszlai Dominik.

A szurkolói oldal szerint a magyar válogatott csapatkapitánya néhány statisztika alapján jobban is illene az együttesbe, mint az angol futballista.

Az egyik, hogy a Leipzig középpályása képes helyzeteket teremteni csapattársainak. Ez olyan terület, ahol komoly problémák vannak a Poolnál, sokan több szezon óta visszatérő gondnak látják, hogy a mélyen visszahúzódó csapatok ellen csak szenved a Klopp-csapat.

Korábban írtuk

Az FBref mérései szerint Szoboszlai a jelenlegi szezonban meccsenként 2,34 kulcspasszt adott, míg Bellingham 1,10-et. Ám nem ez az egyetlen mutató, amely kreativitás és veszélyesség tekintetében a magyar középpályás felé billenti a mérleget. Szoboszlai átlaga 90 percenként 4,91 lövést teremtő akció, szemben a dortmundival, akinél ez 3,89. A várható gólpasszok tekintetében is a magyar kapitány a jobb, mérkőzésenként 0,30 áll a neve mellett, míg Bellinghamnél ez a szám 0,13. A liverpool.com mindebből azt a következtetést vonta le, hogy Szoboszlai a kreatívabb játékos, aki a Manchester City klasszisához, Kevin De Bruynéhez hasonlóan ügyesen találja meg csapattársait veszélyes helyzetekben, így Bellinghamnél jobban ki tudná tölteni a kreatív űrt a Liverpool középpályáján. Egy másik terület, melyen a Leipzig 22 éves labdarúgója az angol fölé nő, azok a pontrúgások és a lövések.

A teljes cikk ITT olvasható.