Hirdetés

A mezen szivárványszínű csíkok és gallér van – a megszokott fehér díszítések helyett -, amellyel az LMBT-személyek befogadását kívánják elősegíteni, és a manly-i klubcsapat vezetősége úgy tervezte, hogy a játékosok csütörtök este ilyen öltözetben lépnek pályára.

Azonban hét Manly-játékos azonnal kijelentette: erre ők nem hajlandók.

A csapat edzője, Des Hasler elmondta: a játékosok közölték a klub illetékeseivel, hogy az LMBT-mez viselése nem összeegyeztethető kulturális és vallási meggyőződésükkel.

„A játékosok nem lépnek pályára csütörtökön, és mi elfogadjuk a döntésüket” – mondta Hasler. – „Ezek a fiatalemberek erősek a hitükben és a meggyőződésükben, és mi megadjuk nekik a szükséges teret és támogatást.”

Korábban írtuk

Most azonban újabb játékosok jelezték, hogy nem kívánnak csatlakozni a kezdeményezéshez.

A Sydney Daily Telegraph arról ír, hogy most éppen nehézséget okoz egy egész csapatnyi játékost összeszedni, mivel „néhány újonc” a korábbi játékosokkal egyező indokkal „elutasította a pályára lépés lehetőségét”.

A lap információi szerint a játékosok nem tudtak arról, hogy a szivárványos mezt kell majd viselniük azelőtt, hogy a klub azt bemutatta volna a médiának.

(forrás)