A magyar labdarúgó-válogatott csütörtökön története során ötödször lép pályára Szlovákia ellen, a korábbi négy találkozón nem sikerült nyernie.

Fotó: MTI (archív, illusztráció)

Fotó: MTI (archív, illusztráció)

A két csapat húsz éve egy-egy alkalommal játszott otthon és idegenben Eb-selejtezőn, kétszer pedig semleges helyszínen mérte össze tudását. A magyarok az egyetlen szlovákiai mérkőzésen, Pozsonyban gól nélküli döntetlent értek el. Emellett kétszer 1-0-s vereséget szenvedtek, legutóbb pedig 1-1-es döntetlent játszottak egy 2008-as ciprusi tornán, amelyen az a Gera Zoltán volt eredményes, aki jelenleg tagja Marco Rossi szövetségi kapitány szakmai stábjának.

A magyar és a szlovák válogatott csütörtökön Nagyszombatban csap össze egymással 20.45-től.

A magyarok eddigi mérkőzései Szlovákia ellen:
1999. március 31., Pozsony: Szlovákia-Magyarország 0-0, Eb-selejtező
1999. június 4., Győr: Magyarország-Szlovákia 0-1, Eb-selejtező
2004. november 30., Bangkok: Szlovákia-Magyarország 1-0, barátságos mérkőzés
2008. február 6., Limasszol: Magyarország-Szlovákia 1-1, barátságos mérkőzés
A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) konzuli szolgálata a csütörtöki nagyszombati Szlovákia-Magyarország labdarúgó eb-selejtező mérkőzésre utazó magyar szurkolókat tájékoztatja.
A konzuli szolgálat honlapján kedden közzétett információk alapján a konzuli szolgálat a mérkőzésre szóló jegyek beszerzésében, árának visszatérítésében nem tud segítséget nyújtani. A magyar állampolgárokat a hazai (szlovák) szektorba az oda szóló jegy ellenében sem fogják beengedni, csak a vendégszurkolók részére fenntartott területre – írták.
Közölték: a kapunyitás a mérkőzés kezdetét megelőző két órával várható, és a stadionba beléptetést átvizsgálás előzi meg.
A konzuli szolgálat honlapján tájékoztat arról is, hogy milyen tárgyakat tilos bevinni a stadionba, továbbá információkat ad a helyszín megközelítéséről, a közlekedési körülményekről, az egészségügyi ellátásról, valamint a pozsonyi nagykövetség elérhetőségeiről.