Fotó: Németh Szilárd, Facebook
Hirdetés

A magyar szövetség, a Csepel SC és a Csepeli Kajak-Kenu Egyesület tájékoztatása alapján a kormány 38 millió forintos támogatást nyújtott a terület tulajdonosának, a Csepel Sport Club Alapítványnak, amely saját forrásból további 24 millió forintot biztosított a sporttelep korszerűsítésére.

Németh Szilárd országgyűlési képviselő a keddi átadón kiemelte, hogy a fejlesztésnek köszönhetően a sportolók edzéslehetőségei jelentősen javultak.

„A vízitelep kajak-kenu tanmedencéjének a felújítása, a Béke téri tanuszoda megépítése és a csepeli-soroksári tankerületi vezetési központ kialakítása csak a kezdet. Mindez már annak a kormánynak a pénzügyi-erkölcsi támogatásával, ami szívén viseli a csepeli sport, oktatás és kultúra közös ügyét is. Április 3-án, ha a választók úgy döntenek, és Orbán Viktort, illetve a Fidesz-KDNP hatalmazzák fel a folytatásra, akkor indul a Csepel SC mindhárom ingatlanának a teljes rekonstrukciója, a csepeli sport dicsőséges múltjához méltó 21. századi megújítása. Ha Gyurcsány és a baloldal jön, akkor – pont úgy, ahogy ezt a múltban sorozatosan megtették – maradnak a romok, a szétrohasztás, majd jönnek a ”befektetők„, s immár végleg széthordják, szétlopják a csepeli sport szentélyét, a Csepel SC-t. Bízzunk benne, hogy Csepel is előre megy, s nem hátra!” – mondta Németh Szilárd.

Schmidt Gábor, a kajak-kenu szövetség elnöke hangsúlyozta: „nagyon jó érzés látni, hogy a nagy múltú csepeli sport folyamatosan újra erőre kap”.

Korábban írtuk

„A kajak-kenu sport mindig meghatározó erő volt a kerületben, a Hollandi úti víztelepen legendák nőttek fel, így most különösen örömteli, hogy a vízitelep újabb részei újultak meg” – nyilatkozta.

Hozzátette: az olimpiai bronzérmes kenus, klubvezető Kiss Tamás irányításával megújult szakmai munkának köszönhetően „sok száz fiatal fordul majd meg” a telepen, ahol elsajátítja a sportági alapokat.

A vízitelep tanmedencéjének teljes felújításán kívül rekonstrukción esett át a fűtésrendszer, energiatakarékossá tették a világítótesteket, megújultak a vízparti épület apartmanjai, továbbá a vendégszobák is, valamint a tanmedencét magában foglaló épület edzőtermi gépparkja is modernizálásra került. A vízparton elhárították a veszélyzónákat, elindult a stégek rendbehozatala, és a vízre szállás körülményein is jelentősen javítottak. A terület teljes európai színvonalú fejlesztése több mint egymilliárd forintba kerülne – áll a közleményben.