Fotó: Fradi.hu
A Fradi gólját szerző Tokmac
Hirdetés

Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló, visszavágó:
Valletta FC (máltai)­–Ferencváros 1-1 (1-0)
Ta’Qali, 1585 néző, v.: Jonathan Lardot (belga)
gólszerzők: Fontanella (27., 11-esből), illetve Tokmac Nguen (60.)

Továbbjutott: a Ferencváros, 4-2-es összesítéssel

Valletta FC: Bonello – Zerafa, J. Borg, Camilleri, Pena Beltre – Dimech (Nwoko, 75.), R. Muscat (Monticelli, 80.), Tulimieri – Yuri, Fontanella, Piciollo (Tonna, 90.)
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Dvali, Civic – Haratin, Ihnatenko (Sigér, 33.) – Zubkov, Skvarka, Tokmac Nguen (Varga, 85.) – Lanzafame (Sihnevich, 75.)

Ferencvárosi fölénnyel kezdődött a műfüves pályán lejátszott találkozó, a zöld-fehéreknek több nagy helyzetük is volt, az első tíz percben kétszer is a kapufa segítette ki a máltaiakat. Ennek fényében váratlan volt, hogy a félidő derekán tizenegyeshez jutott a házigazda, miután Lovrencsics egy ártalmatlan szituációban eltalálta Tulimieri lábát. Bár Dibusz Dénes érezte az irányt, nem tudta hárítani Fontanella büntetőjét, így – a tizenegyest leszámítva – nagyobb gólszerzési lehetőség nélkül is megszerezte a vezetést a Valletta.

A második játékrész elején a máltaiak bátran kezdtek, de a nagyobb veszély a Fradi támadásaiban volt, s két lesgól után sikerült is egyenlíteni: Tokmac Nguen húzott befelé balról, 20 méterről, középről leadott lövésével pedig nem tudott mit kezdeni Bonello kapus.

A gól megnyugtatta a zöld-fehéreket, jóval higgadtabban futballoztak, és többször is csak a szerencse vagy Bonello mentette meg a hazaiakat az újabb góltól. Végül nem változott az eredmény, de a Fradi így is hozta a kötelezőt, a jóval erősebb bolgár Ludogorec után a Vallettát is búcsúztatta. Szerhij Rebrov csapata legközelebb jövő kedden Zágrábban lép pályára.


– Jól kezdtünk, helyzeteket alakítottunk ki, ha ezek egyikéből betalálunk, akkor minden másképp alakult volna, de sajnos nem sikerült, így más volt a mérkőzés forgatókönyve. Ráadásul aztán sajnos kaptunk egy gólt. Az ellenfelünk mindent megtett, hogy visszajöjjön a párharcba, de úgy érzem, megérdemeltük a továbbjutást – nyilatkozta a lefújás után Szerhij Rebrov. – Többször elmondtam, hogy ez a Bajnokok Ligája, más szint, örülök neki, hogy komolyan vették a feladatot a játékosok. Sajnálom, hogy nem nyertünk, de a lényeg, hogy megvan a továbbjutás! – tette hozzá a Fradi vezetőedzője.
(Fradi.hu)