Fotó: fradi.hu
Hirdetés

Felidézik: 125 éve ezen a napon alapították meg a Ferencvárosi Torna Clubot Budapest IX. kerületében, a Bakáts téren.

Az egyesület címerében is erre, vagyis a kezdetekre utal a kilenc csík – öt zöld és négy fehér –, amely Budapest IX. kerületét szimbolizálja.

A pajzsszerű logó alján található három E betű pedig a klub jelmondatát jelzi:

Erkölcs, Erő, Egyetértés.

Az FTC immáron 125 évre visszatekintő történelme egyedülálló, egyben példátlan sikerekben gazdag, de nem mehetünk el szó nélkül a nehéz időszakok mellett sem – írják, hozzátéve: „Egyesületünket az sem törte meg, ha éppen önkényesen elvették színeit és nevét, ha törvénytelenül a másodosztályba száműzték, vagy legjobb játékosait elkobozták”.

Korábban írtuk

A Ferencvárosi Torna Club neve minden korban egyet jelentett a sikerrel, a népszerűséggel és a szenvedéllyel. 125 évvel ezelőtt pár lelkes fiatal óhatatlan vágyat érzett aziránt, hogy szervezett, egyesületi kereteken belül űzhesse kedvenc sportágát, a labdarúgást. Az ő vágyálmuk köszön vissza minden egyes mérkőzésen – legyen az bármely szakosztály erőpróbája –, ahol ferencvárosi sportoló pályára lép.

A Fradi Szív dobogását semmi nem tudta megállítani, ugyanazt jelenti a már milliósra duzzadt tábornak az FTC zöld-fehér színe, mint amit annak idején a Bakáts téri alapítóknak is jelentett

– olvasható a születésnapi visszaemlékezésben.

Az FTC eddigi fennállása során olimpiai bajnokokat, világ- és Európa-bajnokokat, halhatatlan sportolókat nevelt ki, Magyarország legnépszerűbb sportegyesületeként az idők folyamán a Kárpát-medence egyik legnagyobb legendájává nőtte ki magát; egy olyan sportklubbá, amelynek szurkolni életérzés, amelynek drukkerei vallási megszállottsággal fohászkodnak a győzelemért.

(forrás)