Fucsovics Márton párosban elődöntőbe jutott a 730 ezer euró összdíjazású (235 millió forint) stuttgarti füves pályás férfi tenisztornán.

Fotó: MTI, illusztráció

Fotó: MTI, illusztráció

A magyar játékos, oldalán a hazai közönség előtt szereplő Mischa Zverevvel a Jonathan Eysseric, Lucas Pouille kettősével találkozott pénteken. Az első játszmában Fucsovicsék 4:3-as előnyéig mindenki megnyerte saját adogatását, ekkor a franciák elvesztették szervagémjüket, így 27 perc alatt szetthátrányba kerültek.

A második játszmában az utolsó gémig nem hibázott az adogató fél, ám ekkor a magyar-német duó igen, így a 38 perces szett megnyerésével egyenlített a rivális kettős.

A döntő rövidítésben jól koncentráltak Fucsovicsék, nem hibáztak pontot szerválóként, míg az ellenfél adogatását háromszor is pontszerzéssel zárták, így megnyerték az egy és negyedórás összecsapást.

Az elődöntőt szombaton rendezik, a magyar, német duó ellenfele a Robert Lindstedt, Marcin Matkowski svéd, lengyel páros lesz.

Fucsovics számára egyéniben a nyolcaddöntő jelentette a végállomást, a hetedik helyen kiemelt kanadai Milos Raonic búcsúztatta csütörtökön.