A füves pályás Grand Slam-torna első körében a világranglista 126. helyezettje elveszítette az első játszmát, pedig a rövidítésben volt egy szettlabdája. A folytatás sokkal jobban sikerült számára, ugyanis két 6:2-es játszmával fordítani tudott. Gálfi 14 ászt szervált az 1 óra 56 perces mérkőzésen.

Hirdetés

„Az elejétől nagyon stabil voltam” – kezdte nyilatkozatát az M4 Sport csatornának a balatonfüredi teniszező, aki második alkalommal szerepel a főtáblán Wimbledonban, és tavaly a második fordulóban búcsúzott. „Az első játszma elszalasztott szettlabdája után már egyben volt a játékom, nem adtam ki nem kényszerített hibát. Utólag nem gondolkoztam rajta, hogy idén immár már két top 50-es ellenfelet vertem meg, de az önbizalmamnak nyilván jót tesz.”

Az esős időjárásról szólva Gálfi kifejtette, kedden eleve nem sok esélyt adott arra, hogy pályára lép, amikor sorra halasztották el a meccseket. Szerdán már kedvezőbb időt jósoltak, de mégis esett, és délután ötkor törölték a mérkőzését. Pénteki ellenfeléről, a német Jule Niemeierről pedig közölte:

„Pár éve egyszer már játszottunk egymás ellen, de azóta mindketten más játékosok lettünk. Nagyon nehéz meccsre számítok, de a mai győzelemből kiindulva próbálok önbizalommal pályára lépni” – tette hozzá.

Korábban írtuk


Eredmény:
női egyes, 1. forduló (a 64 közé jutásért):
Gálfi Dalma-Linda Noskova (cseh) 6:7 (6-8), 6:2, 6:2