Fotó: Fradi.hu
Hirdetés

A bajnokcsapat már hét meccs óta veretlen a bajnokságban, a DVTK pedig egymás után a második vereségét szenvedte el.

OTP Bank Liga, 10. forduló:
Diósgyőri VTK-Ferencváros 1-2 (0-1)
DVTK Aréna, 12 178 néző, v.: Bogár
gólszerzők: Pozeg Vancas (68., 11-esből), illetve Botka (14.), Pesic (61.)

Diósgyőri VTK: Ogyincov – Gera D., Szatmári, Bárdos, Stephen – Klimovics, Holdampf, Pozeg Vancas, Pernambuco – Lukács (Obounet, 90.), Edomwonyi (Acolatse, 76.)

Ferencváros: Dibusz – Makreckis, Botka, Cissé, Abena (Wingo, 63.), Ramírez – Abu Fani (Pászka, 90.), Sigér, Ben Romdhane (Owusu, 64.) – Varga (Pesic, 53.), Marquinhos (Baráth, 90.)

Korábban írtuk


Telt ház és remek hangulat fogadta a csapatokat a DVTK Arénában, a játékosok pedig gondoskodtak is arról, hogy a közönség jól szórakozzon.

A jó iramú első félidő első védését Dibusz Dénes mutatta be, ezzel együtt a kezdetektől a Ferencváros irányított. A fővárosiak már a diósgyőri térfél közepén letámadták riválisukat, és az első igazán veszélyes támadásukból meg is szerezték a vezetést: Marquinhos lövését Ogyincov még kiütötte, de az érkező Botka Endre közelről az üres kapuba passzolt.

A DVTK a játékrész derekán talált magára, innentől már a hazaiak is veszélyeztettek, a befejezésekbe azonban rendre hiba csúszott. A zöld-fehérek viszonylag könnyedén átjátszották a középpályát és többször is távoli lövésekkel próbálkoztak, Abu Fani kísérleténél például csak a kapufa mentette meg a házigazdákat az újabb bekapott góltól. Az első félidőben sok volt a helyzet mindkét oldalon, bár ezt az eredményjelzőn álló 0-1 nem tükrözte.

A szünet után némileg csökkent az iram, és leginkább a mezőnyben folyt a küzdelem.

A nemzeti ünnep előestéjén, az 56. percben mindkét szurkolótábor transzparenssel emlékezett a forradalom hőseire.

Néhány perccel később aztán megduplázta előnyét az FTC: egy kiugratás után a csereként beállt Pesic lőtte ki a bal alsó sarkot. A gól után bátrabban támadtak a hazaiak, s miután Wingo a bíró szerint szabálytalanul szerelte Klimovicot a kapu előterében, büntetőből szépítettek. A 11-est Pozeg Vancas értékesítette magabiztosan.

Néhány perccel később a másik oldalon is büntetőt ítélt Bogár játékvezető, de aztán VAR-vizsgálat után visszavonta azt, Marquinhos pedig sárga lapot kapott „színészkedésért”.

A hajrában, így a tízperces hosszabbításban is a Diósgyőr hajtott az egyenlítésért, az FTC azonban magabiztosan, a labdát birtokolva tartotta előnyét, és megérdemelten nyert.

A 34-szeres bajnokcsapat így újra a tabella élén áll – ráadásul van egy elhalasztott meccse –, megelőzve a Paksot és jövő heti ellenfelét, az Újpestet.

Fotó: mlsz.hu
Fotó: mlsz.hu