OLIMPIAI RÉSZTVEVŐ HÁRSPATAKI GÁBOR! ❤️🤍💚Kiharcolta a tokiói ötkarikás részvételt Hárspataki Gábor a párizsi olimpiai…

Posted by Hungarian Karate Federation on Saturday, June 12, 2021
Hirdetés

Az MTK 25 éves, korábbi Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes versenyzője a 75 kilogramm 69 indulót felvonultató selejtezőjében öt győzelmet aratott, sorrendben portugál, lengyel, hongkongi, belga és jordániai ellenfelét egyaránt felülmúlva. Az esti négyes, körmérkőzéses fináléban előbb kikapott kazah vetélytársától, majd nyert jordán riválisával szemben, így utolsó meccsén a döntetlen is elegendő volt neki egy német karatékával szemben ahhoz, hogy olimpiai kvótához jusson – a magyar karatésok közül elsőként.

Az ötkarikás játékok hivatalos programjában Tokióban bemutatkozó sportág utolsó kvótaszerző viadalán, amelyre 96 ország csaknem félezer versenyzőjét nevezték, két további magyar is tatamira állt szombaton: férfi formagyakorlatban Nagy Botond a 11. helyen végzett, míg női küzdelemben a 61 kilósok között Ilankovic Aleksandra két fordulót vett sikerrel – osztrák, majd Fülöp-szigeteki riválist verve -, harmadik meccsén azonban pontozással alulmaradt venezuelai ellenfelével szemben, a vigaszágról pedig – a két győzelmet követő vereség miatt – nem tudott továbbjutni.

A pénteki nyitónapon a férfi 67 kilogrammban Tadissi Martial – Hárspatakihoz hasonlatosan – beverekedte magát a legjobb négy közé, a fináléban azonban nem tudott mérkőzést nyerni, így negyedikként végzett, és lecsúszott a kvótáról.

A torna vasárnapi zárónapján a magyar csapat két nehézsúlyú karatékája lesz érdekelt: a küzdelmi kategóriák közül a férfi plusz 75 kilóban Molnár Dániel, a női plusz 61-ben pedig Pap Dorottya próbál szerencsét.

Korábban írtuk