Fotó: MTI/Kovács Tamás
A 7. helyezett Sebestyén Dalma (b) és a 6. helyen végzett Kapás Boglárka (j)
Hirdetés

Kapás, a szám 2019-es világbajnoka az elődöntőben mindössze öt századdal maradt le a 2:08.43-as ötkarikás szinttől, így a negyedik, míg Sebestyén egyéni csúcsát (2:08.97) megközelítve a hatodik eredménnyel várta a finálét.

A két magyar egymás mellett a 6-os és 7-es pályán úszott. Kapás szokás szerint lassan kezdett, a táv felénél nagyjából egy testhosszal le volt maradva az élmezőnytől, Sebestyén ekkor hatodik volt. Kapás ötödikként kezdte meg hosszú hajráját, de ezúttal sem ő, sem honfitársa nem tudta megközelíteni középdöntős idejét.

„Elégedett vagyok, mert sikerült úgy megvalósítanom ezt az úszást, ahogyan előre elterveztem. Száz méterig próbáltam minél hosszabb tempókkal tartani magam és utána elindulni, de a vége nagyon fájt. Nyilván szerettem volna olimpiai szintet úszni, de egy hónap van még csak mögöttünk, így nem fogok csalódottan távozni” – nyilatkozott Kapás, aki 2:08.81 perces idővel csapott célba.

Az élete első egyéni vb-döntőjében szereplő Sebestyén elmondta, szerette volna legalább a középdöntős idejét megismételni, igaz, azzal is hetedik lett volna.

Korábban írtuk

„Próbáltam a technikai és a taktikai dolgokra végig figyelni, ami sikerült, viszont az utolsó ötvenen sokkal fáradtabb voltam, mint tegnap. Annak viszont nagyon örülök, hogy a felkészülésből érkezve kétszer is tudtam 2:10 percen belül úszni” – mondta Sebestyén a vegyes zónában.