Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Az aranyérmes Kozák Danuta (elöl) és Csipes Tamara a kajak-kenu világbajnokság kajak kettesek 500 méteres versenyének döntője után
Hirdetés

Gazsó Alida Dóra (K-1 1000 m, 1. hely)

„Nem gondoltam volna, hogy ekkora előnnyel sikerül nyernem. A táv közepén nagy iramot mentem, s igazából nem is tudtam kihajtani magam.”

Csipes Tamara (K-2 500 m, 1. hely)

„Nagyon hideg van, a víz is hideg, ezért nehéz volt már a bemelegítés is és verseny közben sem úgy viselkedtek az izmaink, ahogy szoktak. Ha nem ilyenek a körülmények, akár három hajó előnnyel is nyerhettük volna ezt a verseny, szerencsére így is meglett a győzelem.”

Kozák Danuta (K-2 500 m, 1. hely)

„A rajt után visszavettem a csapásszámból, majd amikor a táv második felében indulni akartuk, nem tudtunk annyit beleadni, mint az előfutamban. Ezzel együtt éreztem, hogy megvan a győzelem, belülről simábbnak érzékeltem, mint amilyen volt. Ez a 15. világbajnoki győzelmem, ebből látszik, hogy öregszem. Ez a mostani a mostoha körülmények miatt biztosan emlékezetes marad.”

Kiss Blanka (K-2 200 m, 2. hely)

„Csak a saját pályánkra figyeltünk, úgyhogy nem érzékeltem, hányadik helyen vagyunk. Próbáltunk mindent beleadni. A stégen már tudtuk, hogy dobogósok vagyunk, s hogy végül ezüst lett, egy ajándék. Amikor visszalőtték a rajtot, megijedtem, mert ilyenben még nem nagyon volt részem, de aztán jól összeszedtük magunkat.”

Korábban írtuk

Lucz Anna (K-2 200 m és K-1 200 m 2. hely)

„Nagyon örülök, el sem hiszem! Egyesben a rajtom nem volt túl jó, csak az forgott a fejemben, hogy hajtsam ki magam, amennyire tudom. Csak a parton tudtam meg, hogy második lettem. Az előfutam-győzelem önbizalmat adott, és reménykedtem, hogy esetleg ebben a számban is meglehet a dobogó. Kezdem elhinni, hogy ott lehetek a legjobbak között. Nagyon várom a vegyes versenyt is!”

Kopasz Bálint (K-1 1000 m, 2. hely)

„Mindent jól csináltam, ezért nincs miért bosszankodom, ez is jó helyezés. Az időjárás nem igazán jön be nekem, hideg van és ezt az izmaim is érzik. Ezzel együtt örültem, hogy a végén sikerült megindulnom. Imádok kajakozni és ez a szép a versenyzésben, hogy nem lehet tudni, mikor ki a jobb. Pimenta különleges versenyző, egyedi az utazó tempója, hatalmas iramot tud diktálni, ő a legerősebb ellenfelem. Nyilván vissza akart vágni az Európa-bajnokságért és az olimpiáért, sikerült is neki. Jövőre majd folytatódik a harc.”

Adolf Balázs (C-1 1000 m, 3. hely)

„Az volt a tervem, hogy a német sráccal tartsam a lépést, és csak a célban néztem ki, akkor láttam, hogy ez elég jól sikerült. Idén és jövőre is még az a célom, hogy tapasztatot gyűjtsek ebben a kemény mezőnyben. A bronzérem azért nagy önbizalmat ad a jövőre.”

Kulifai Tamás (K-2 1000 m, 3. hely)

„Bevállaltuk az erősebb első ötszáz métert és Bálint a végén is jól tudta tartani a csapásszámot. Bár az izmaink a végére kezdtek bekötni, szerencsére beértünk a fehéroroszok előtt. Tíz éve világbajnoki címet szereztem K-2 500 méteren, ha valaki akkor azt mondja, még 2021-ben is vb-dobogóra állhatok, aláírom.

Noé Bálint (K-2 1000 m, 3. hely)

”Hosszú volt a szezon, fejben is nehéz volt végigcsinálni. Reménykedtem egy vb-éremben, ennél jobbat akkor sem tudtunk volna menni, ha augusztusban rendezik ezt a versenyt, úgyhogy maximálisan elégedett vagyok.„