Fotó: MTI/Illyés Tibor
Hirdetés

A két magyar közül elsőként a háromszoros olimpiai bajnok ugrott medencébe, a 33 éves klasszis – aki a 2017-es hazai rendezésű vb óta először úszta ezt a számot világversenyen – délelőtti teljesítményén (2:11.22) ugyan javítani tudott, de 2:10.64 perces idejével nem volt esélye a fináléba kerülésre.

Hosszú az elődöntő után az M4 Sportnak azt mondta, tudta, hogy a 200 pillangó a leggyengébb száma, ennek ellenére nem örül, hogy nem sikerült beverekednie magát a fináléba.

„Nem vagyok százszázalékos formában, de remélem, a 400 vegyes jól sikerül majd” – értékelt.

A címvédő Kapás szokásához híven a hajrájában bízott, ráadásul az övé volt az erősebb futam, 2:07.89 perces idejével azonban éppen becsúszott a fináléba.

Korábban írtuk

„Brutális volt bejönni ide, jó érzés ilyen közönség előtt úszni. Mindent beleadtam, mert tudtam, hogy erre van szükségem. Erős idők születtek, nagyon örülök, hogy 2:08 percen belüli idővel értem célba” – fogalmazott Kapás, akit a felkészülés során sokáig derékfájdalom hátráltatott.

A leggyorsabb a kanadai tehetség, Summer McIntosh volt: a 15 éves tengerentúli versenyző 2:05.79 perces junior világcsúccsal zárt összesítésben az élen.