Kérdéses Nagy Péter indulása a súlyemelő Európa-bajnokságon, amelyre jövő szombattól április 13-ig a georgiai Batumiban kerül sor.

Fotó: MTI/EPA (archív)

Fotó: MTI (archív, illusztráció)

A Délmagyarország című napilap csütörtöki számában a háromszoros Európa-bajnoki bronzérmes sportoló elmondta, először influenzán esett át, majd térdfájdalmak hátráltatták, de már második hete a tatai edzőtáborban készül.

„Alaposan kivizsgáltak, szerencsére a szalagoknak és a porcnak nincs baja. A térdkalácsom körüli rész fájt, gyulladt volt, ezért pihennem kellett” – magyarázta a szegedi Nagy Péter.

Hozzátette, a jövő héten dől el, hogy indul-e a kontinensviadalon. A kezeléseknek köszönhetően elmúlt a fájdalom, de az edzésmunkában nagyon komoly lemaradásban van.

„Csak akkor utazom az Eb-re, ha jó formában vagyok, és van értelme. Ha a jövő héten 390 és 400 kilogramm között lesz az összetett eredményem, akkor nem kérdés, hogy utazom. Bizakodó vagyok, de ha nem megy, akkor inkább pihenek” – nyilatkozta.

Hangsúlyozta, az olimpiai kvalifikációt abszolút nem befolyásolná, ha nem venne részt az Európa-bajnokságon, mert a továbbiakban is jó esélye lesz a kvótaszerzésre.