Fotó: MTI/Kovács Tamás
Hirdetés

OTP Bank Liga, 22. forduló:
Ferencváros–Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (1-1)
Groupama Aréna, 7127 néző, v.: Farkas Á.
gólszerzők: Traoré (11.), illetve Drazic (24.)

Ferencváros: Dibusz – Wingo, Abena, Kovacevic, Civic – Sigér, Esiti (Vécsei, a szünetben) – Traoré, Mercier (Zachariassen, 64.), Marquinhos (Gojak, 77.) – R. Mmaee (Baden Frederiksen, a szünetben)
Mezőkövesd Zsóry FC: Piscitelli – Kállai, A. Lukic, Pillár, Lehoczky (Vajda, a szünetben), Filip – Besirovic, Cseri (Da. Babunski, 64.), Karnyicki (Brtan, 79.) – Molnár G. (Beriasvili, 91.), Drazic

Úgy tűnt, a Bayer Leverkusen elleni Európa-liga-nyolcaddöntőre készülő Ferencváros gyorsan eldönti az összecsapást, Traoré kevesebb mint negyedóra alatt két gólt szerzett – előbb Sigér, majd Ryan Mmae passza után –, de a második találatát végül a VAR segítségével érvénytelenítette a játékvezető.

A zöld-fehérek ezután visszavettek a lendületből, ezt pedig kihasználta a Mezőkövesd, amely Drazic révén egyenlített. A szünetig nyomtak a hazaiak, de a Mezőkövesd – a kapus Piscitelli vezetésével – állta a sarat.

Korábban írtuk

A második játékrészben előbb Dibusz védett nagyot, majd a Ferencváros nagy erőkkel rohamozott, a Mezőkövesd pedig kontrákra rendezkedett be és voltak is veszélyes megindulásai. A hajrában a Ferencváros ugyan betalált – Zachariassen fejelt a hálóba –, de a VAR ezúttal is lest jelzett, így az eredmény a hétperces hosszabbításban sem változott.

Bár jelentős fölénye ellenére a Fradinak nem sikerült nyernie, az vigasztalhatta a hazaiakat, hogy a korábbi meccsekkel ellentétben ezúttal senki sem sérült meg. Mint ismert, Csercseszov edző a Leverkusen ellen a múlt héten, Debrecenben megsérült Samy Mmaee és Pászka Lóránd, valamint a szintén a tavaszi meccsek során kidőlő Owosu, Tokmac és Besic játékára sem számíthat.