Fotó: MTI/AP/Francisco Seco
Devis Epassy kameruni kapus kivédi a szerb Aleksandar Mitrović lövését 3-3-as állásnál
Hirdetés

A döntetlennel így mindkét csapat egy-egy ponttal várja a zárófordulót, melyben Szerbia Svájccal, Kamerun pedig Brazíliával mérkőzik.

Szerbia kezdte jobban a találkozót, Mitrovic előbb szép egyéni megoldás után kapufát lőtt, majd nem sokkal később ordító helyzetben a kapu mellé bombázott.

A folytatásban is a szerbek irányítottak, több ígéretes támadást is vezetett, mégis félóra után egy szögletet követően Kamerun szerzett vezetés. A gól megfogta az európai csapatot, kevesebb átütő erővel támadott, és a félidő hajrájában majdnem megduplázta előnyét az afrikai csapat. Ám a helyzet kimaradt, Szerbia pedig a ráadásban két védelmi hibát kihasználva fordított.

A szerbek a szünet után ott folytatták, ahol negyedórával korábban abbahagyták, uralták a pályát és egy szépségdíjas találattal gyorsan kettőre növelték előnyüket. Ekkor szinte biztosnak tűnt a szerbek sikere, a kameruni kapitány azonban az 55. percben pályára küldte Vincent Aboubakart, akinek két jó ütemű kiugrása két kameruni gólt eredményezett.

Korábban írtuk

A folytatásban teljesen nyílt volt a mérkőzés, mindkét fél előtt adódtak lehetőségek, de gólt már egyik sem szerzett.